Handbal Începe Campionatul Mondial de Handbal Feminin. România, în grupa E

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a fost repartizată în grupa E a Campionatului Mondial de Handbal Feminin. 



Naţionala României va debuta vineri, 1 decembrie, contra naţionalei din Chile. Pe 3 decembrie, România va juca cu Serbia, iar pe 5 decembrie cu Danemarca. Toate meciurile României se vor disputa la Herning, în Danemarca. 

România, care are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, are în palmares un titlu mondial, în 1962, două medalii de argint, în 1973 şi 2005, şi una de bronz, în 2015. Selecţionerul Florentin Pera a convocat 18 jucătoare, la care a adăugat-o apoi şi pe Diana Lixăndroiu, interul stânga de la CSM Slatina, care ar putea apărea în locul Cristinei Neagu, încă nerefăcută complet după o accidentare. 

Norvegia şi Danemarca sunt marile favorite 

Echipele Norvegiei şi Danemarcei, care vor fi gazde, alături de altă ţară scandinavă, Suedia, sunt favoritele la câştigarea Campionatului Mondial de handbal feminin care va avea loc între 29 noiembrie şi 17 decembrie, relatează AFP.

Norvegia este campioana mondială en titre, iar Danemarca a terminat pe treapta a treia a podiumului la precedenta ediţie (Spania 2021), câştigând EURO 2022 după o victorie în finala cu Norvegia.

Franţa, campioana olimpică en titre şi vicecampioană mondială în 2021, a arătat că se poate înscrie oricând în lupta pentru medalii.

Marea absentă continuă să fie Rusia, suspendată din competiţii după invadarea Ucrainei. Olanda, Spania sau Suedia sunt şi ele echipe cu pretenţii, care pot încurca oricând calculele şi pot obţine o clasare pe podium.

România, singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin, a trecut cu bine peste ultimul test, Trofeul Carpaţi, turneu pe care l-a câştigat cu victorii în faţa formaţiilor Austriei (echipă calificată la CM 2023), Elveţiei şi Portugaliei, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





DC Media Group Audience
pixel