Jocurile Olimpice Încă un scandal la JO2024. O înotătoare din Paraguay a fost dată afară din Satul Olimpic

Data publicării:
Foto: Freepik @drobotdean
Foto: Freepik @drobotdean

Înotătoarea Luana Alonso, din Paraguay, a fost dată afară din Satul Olimpic. Decizia a fost luată chiar de Comitetul Olimpic din Paraguay. 



Înotătoarea paraguayană Luana Alonso a fost expulzată din Satul Olimpic de la Paris din cauza comportamentului său, a anunţat Comitetul olimpic din Paraguay, citat de cotidianul sportiv AS.

Motivul aceste decizii îl reprezintă faptul că prezenţa sportivei "a creat o atmosferă nepotrivită în cadrul Team Paraguay", a precizat forul olimpic din această ţară, fără să ofere explicaţii suplimentare.

În vârstă de 20 de ani, Luana Alonso nu a cucerit nicio medalie la Paris, unde a concurat în proba de 100 m fluture, fiind eliminată în serii.

Ea s-a aflat la a doua participare la Jocurile Olimpice, după ce a fost prezentă şi la Tokyo, în 2021, când avea doar 17 ani.

Conform presei sud-americane, măsura expulzării sale a fost luată după ce înotătoarea a decis, în urma eliminării din competiţie, să exploreze Parisul şi să facă o vizită la Disneyland, scrie Agerpres.

După ce a ratat calificarea în fazele finale ale probei de 100 m fluture, Luana Alonso a scris pe Instagram că se retrage din înot. 

"E oficial. Mă retrag din înot. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Îmi pare rău, Paraguay. Vă mulţumesc!", a scris aceasta. 

"Sunt foarte emoţionată, pentru că a fost ultima mea cursă. Mă retrag. Înot de atât de mult timp, sunt 18 ani de acum. Şi am foarte multe sentimente", a mai spus ea. 

A câştigat aur olimpic la 100 m spate, apoi s-a culcat în parc

Înotătorul italian Thomas Ceccon este vedeta săptămânii la JO2024, şi nu neapărat datorită medaliei de aur pe care a câştigat-o la 100 m spate. După ce a criticat condiţiile din Satul Olimpic, Ceccon a fost fotografiat dormind într-un parc din capitala Franţei. 

Ceccon a câştigat medalia de aur la 100 m spate, dar a ratat apoi calificarea în finala probei de 200 m spate. 

"Nu există aer condiţionat în Satul Olimpic, e foarte cald, mâncarea e şi ea proastă. Mulţi atleţi s-au mutat în alte locaţii din aceste cauze. Nu este un alibi, nu îmi caut scuze, e doar realitatea. Şi poate că mulţi nu o ştiu", a declarat Ceccon, citat de New York Post. 

"Sunt dezamăgit că nu am ajuns în finala de la 200 m spate, dar am fost prea obosit. E greu să dormi atât noaptea, cât şi la prânz. A fost o luptă constantă, fie cu câldura, fie cu zgomotul", a mai declarat italianul. 

Canotorul saudit Husein Alireza este cel care l-a fotografiat pe Ceccon dormind pe un prosop sub un copac într-un parc din Satul Olimpic. 

Şeful Asociaţiei Olimpice Britanice, Andy Anson, a criticat şi el condiţiile din Satul Olimpic. 

"Nu e suficientă mâncare, lipsesc ouă, carnea de pui, anumite alimente bogate în carbohidraţi. Şi apoi vorbim de calitatea mâncării. Am văzut carne crudă fiind servită atleţilor", a precizat Anson. 

De paturile din Satul Olimpic s-a plâns şi Matilda Kearns, din echipa de polo pe apă a Australiei. Aceasta a spus că "am făcut deja masaje pentru a repara daunele făcute de paturile de carton". 

Înotătorul italian Thomas Ceccon a cucerit medalia de aur, la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de 100 m spate, în care deţine recordul mondial.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel