Stiri În spatele medaliilor. Elisabeta Lipă spune cum se poate ajunge la marea performanţă, cu şase luni înainte de Olimpiadă

Data publicării:
Facebook Elisabeta Lipa
Facebook Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipă a vorbit despre relaţia ei cu sportivii români, dar şi despre modul în care ştie dacă aceştia se antrenează sau nu corect. 



"Eu stiu, numai când mă uit îmi dau seama: e bine, nu e bine, trage corect, nu trage corect, e antrenat sau nu este antrenat. Și știu foarte bine că atunci când ai nevoie de un sfat trebuie să ți-l dea cineva în care chiar ai încredere. Și eu mi-am creat așa o relație frumoasă cu toți sportivii, încât ei vin și îmi spun și problemele lor. Și la antrenament, și problemele lor extra, pentru că până la urma și ei sunt oameni normali, cu problemele lor. Și le-am si spus: dacă o să le țineți în voi, o să vă măcinați, nu o să dormiți noaptea și nu știe nimeni de ce ajutor aveți nevoie, nici n-o să vă rezolve așa. Dacă transmiteți înspre noi, noi încercăm să vă ajutăm, să vă rezolvăm așa, în limita posibilităților, ca mintea, sufletul să fie angrenat pe ceea ce aveți de făcut, că Parisul bate la ușă și bate atât de tare, încât acuma suntem în luna decembrie, acuma este luna iulie. Deci avem șase luni. Dacă în aceste șase luni nu prinzi forma maximă, n-ai grijă de sănătate, că asta contează… Te doare unghia, te duci la doctor, nu stai să aștepți să-ți treacă, pentru că n-ai de unde să știi ce se poate întâmpla", a spus Elisabeta Lipă.

"Nu sunt dură, dar am învăţat că performanţa nu poţi să o faci dacă nu eşti responsabil"

"Deci, repet, sunt foarte mândră de această generație, plâng pentru problemele lor, plâng pentru reușita lor. Mă sensibilizează toate problemele pe care le aud și sunt foarte multe probleme de sănătate, fie ale colegilor, fie ale prietenilor din sport și stim treaba asta. Și ce mi-aș dori eu? Să fim mai uniți, să fim mai solidari unii cu alții și să ne ajutăm mai mult, pentru că, din nefericire, lumea sportului este dezbinată și eu sper și vreau să fiu acest liant, așa, cu toată duritatea caracterizată.

Eu, de fapt, nu sunt atât de dură, ci pur și simplu am învățat că performanța în orice domeniu nu poți să o faci dacă nu ești la program, dacă nu ești responsabil, dacă nu ai dorința să reușești, dacă nu ai echipă", a declarat Elisabeta Lipă, şefa Agenţiei Naţionale pentru Sport, în cadrul podcastului Drumul către Medalii.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel