Superliga Romaniei "Când scoteam eu fotbalul românesc la suprafaţă, el poate nici nu exista". Mircea Lucescu îi răspunde lui Dorinel Munteanu

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul Galaţi, a spus că Mircea Lucescu ajută în sfârşit fotbalul românesc, după ce experimentatul antrenor a preluat echipa naţională. 



"Ce pot să zic, îi doresc succes, bun venit! În sfârșit, domnul Mircea Lucescu ajută cu adevărat fotbalul românesc. Ne-a reprezentat foarte bine pe unde a fost, dar fizic nu a ajutat deloc fotbalul românesc.

Echipa națională a fost ca o loterie, unii au primit cadou postul de selecționer, unii au calificat naționala și după au plecat, a rămas Generația asta de Suflet a nimănui. Încă nu este timpul meu, probabil va veni, peste 2-3-4 ani, cât încă sunt tânăr”, a spus Dorinel Munteanu, la Prima Sport, după victoria gălăţenilor cu Hermanstadt, scor 1-0.

Mircea Lucescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu 

Mircea Lucescu i-a dat replica lui Dorinel, la conferinţa de prezentare ca selecţioner. 

"Era, pesemne, prea mic. În momentul în care eu scoteam fotbalul românesc la suprafaţă, el poate nici nu exista. Sau poate avea 3 ani. Lucrurile pe care le-am făcut cu echipa naţională, ca jucător al naţionalei, căpitan al naţionalei, jucător la Dinamo, calificările în competiţiile europene, antrenor al naţionalei, antrenor la Corvinul Hunedoara. 

La primul meu meci ca selecţioner, cu Argentina, erau 5 jucători de la Corvinul Hunedoara titulari în naţională, în acel meci pe care l-am pierdut cu 1-0, contra lui Maradona. Poate nu a văzut toate acele imagini din anii 82-83 cu Belodedici, Lăcătuş, Balint, Klein, Andone, Rednic. Toţi jucători tineri. Nu am făcut nimic? Răducioiu, Lupescu, Neluţu Sabău, Lupu. Nu am făcut nimic? Mai ales el, ca antrenor, trebuia să îşi dea seama de lucrul ăsta. 

Ce am făcut eu pentru Hagi ca să ajungă la Campionatul Mondial... El trebuia să fie numărul 1 acolo. Dacă nu venea acel gol de la Anderson, Hagi ar fi fost cu siguranţă numărul 1 mondial. Şi juca în Serie B, la Brescia. Astea sunt reperele care trebuie să dea de gândit. Mai mult decât am făcut nu puteam să fac", a declarat Mircea Lucescu. 

"Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc" 

"Doar cei care au făcut această meserie ştiu ce înseamnă să fii antrenor de fotbal. Eşti atât de bun ca ultimul tău rezultat. Se trăieşte într-o stare de tensiune extraordinară. Pot să spun că atunci când începi să faci această meserie, nu poţi să renunţi uşor la ea. Când începi să guşti din succesul pe care îl obţii cu ajutorul celor din jurul tău, e foarte greu să accepţi înfrângerea. Vin cu gândul să dau acestui fotbal, acestei echipe, o continuitate în rezultate. Să îi fac pe jucători să creadă în ei, în capacitatea lor, în posibilităţile lor de a reuşit. O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil. Lucrurile s-au schimbat din 1970 până acum, a evoluat totul, lumea, fotbalul. Dar eu am avut această şansă de a avea continuitate. Ceea ce îmi crează un avantaj. 

Deocamdată, nu am prea mult de schimbat. Încerc să îi conving pe jucători să dea tot ce e mai bun din ei, să trăiască permanent cu imaginea suporterilor care i-au chemat şi i-au aplaudat, încercând să îi încurajeze. Voi miza pe acelaşi grup de jucător, dar cu siguranţă voi aduce schimbări în timp. Să creezi o naţională înseamnă mai multe criterii de apreciere sportivă. Şi cel valoric, cel de formă sportivă, cel legat de competiţia pe care o joci. Voi fi preocupat de evoluţia tinerilor. Chiar din primul lot de jucători pentru meciurile cu Kosovo şi Lituania nu vor lipsi tinerii. Cei mai buni jucători de la naţionala de tineret vor face parte din lotul naţionalei mari, cu posibilitatea de a juca la echipa lor de tineret, pentru că pot obţine o calificare. 

Voi urmări jucătorii din campionatul intern. Am văzut un meci extraordinar, care putea fi comparat cu cel mai înverşunat derby european, mă refer la CFR cu U Cluj, unde se vede rivalitatea care a dat naştere acelui joc, dorinţa de a câştiga şi o pregătire excelentă a acelui joc. Cei doi antrenori au dus în teren bucuria de a juca. Sunt convins că fotbalul românesc, campionatul, având în vedere interesul extraordinar pe care îl stârneşte, va face ce au făcut suporterii naţionalei la EURO. Jucătorii vor fi stimulaţi pentru a ajunge acolo unde toată lumea îşi doreşte. Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc", a mai spus Mircea Lucescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel