Jocurile Olimpice Ilie Năstase, discurs manifest despre investiţiile lipsă din sportul românesc, după ce David Popovici a luat aur la 200 m liber

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ilie Năstase, primul număr 1 mondial ATP, a avut un discurs manifest despre lipsa investiţiilor din sportul românesc, după ce David Popovici a devenit primul câştigător de aur olimpic din istoria înotului masculin românesc. 



David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 m liber, la 2 sutimi diferenţă faţă de Matt Richards, principalul său adversar în această finală. 

”De la el se aștepta această performanță, de la alții, nu prea se aștepta. Am văzut că a fost foarte strânsă cursa, câțiva centimetri, dar nu mai contează câți au fost, doi-cinci centimetri, a câștigat!

Eu n-am avut șansa să joc la Jocurile Olimpice, pentru că, atunci când jucam, nu era introdus tenisul. După mine, Olimpiada înseamnă maraton de 42 de kilometri. Nu înseamnă fotbalul, baschetul sau tenisul. Au băgat toate sporturile astea.

După mine, nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă. Olimpiada vine din Grecia, de la maratonul de 42 de kilometri. S-au băgat foarte multe sporturi, care nu au treabă olimpismul”, a spus Năstase, pentru prosport.ro

CITEŞTE ŞI  "Aurul unui copil minune". Presa franceză, plecăciune în faţa lui David Popovici

Discurs manifest despre lipsa investiţiilor din sport 

Ilie Năstase este de părere că victoria lui David Popovici de la Jocurile Olimpice nu va da un imbold investiţiilor în sportul românesc. 

”N-are cum să producă, pentru că sportul nu este o prioritate în această țară a noastră. Nimic nu e prioritate aici. Prioritate e să se fure și să se păcălească oamenii între ei. Când o să investească în sport, cum se investește în toate țările civilizate, o să vedeți diferența.

Victoria lui Popovici nu cred că va da un imbold, e prea puțin! Dacă toți prim-miniștrii, care au fost la guvernare, au spus că sportul nu e o prioritate… înseamnă că stăm rău.

Înseamnă că o să investim în sănătate de zece ori mai mult. Eu așa cred, că suntem pierduți. Nu cred că se investește nici 10% cât se investea pe timpul meu. A mai făcut performanțe Popovici și tot nu s-a investit. Sper să investească, dar nu cred”, a mai spus Năstase.

CITEŞTE ŞI David Popovici câştigă medalia de aur la 200 m liber. Victorie pentru înotătorul român în finală

Declaraţia lui David Popovici după aurul olimpic 


Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

”Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit.

Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, Popovici la final, pentru TVR Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel