Echipa nationala Ilie Dumitrescu știe ce mutare va face Mircea Lucescu în meciul cu Lituania

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România întâlnește Lituania în al patrulea meci din Liga Națiunilor, partidă programată marți, 15 octombrie, începând cu ora 21:45.



Chiar dacă nu a discutat despre posibile schimbări în echipa de start a formației „tricolore” în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Lituania, selecționerul Mircea Lucescu pregătește o serie de modificări, crede Ilie Dumitrescu.

Fostul internațional este de părere că „Il Luce” va aduce mai multe schimbări în „primul 11” al echipei naționale de fotbal, chiar dacă nu a adus în discuție potențiale modificări la prima formație.

„Ne lasă așa să credem că va folosi aceeași formulă”

„Eu cred că va schimba (n.r. la primul 11), deși din ce-am văzut în declarații (n.r. Mircea Lucescu) ne lasă așa să credem că va folosi aceeași formulă.

Exceptându-l pe Bancu care nu mai poate juca (n.r. va fi suspendat), cred că va schimba”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Fotbal European”.

Așteptările lui Mircea Lucescu pentru meciul cu Lituania

„Mă aștept la un meci foarte dificil, este o echipă cu niște calități deosebite, e un popor de sportivi. Sunt jucători înalți, puternici, rapizi, bine pregătiți fizic. Poate că nu e calitatea lor tehnică la cel mai înalt nivel, dar din punct de vedere al omogenității echipei, ei sunt o echipă de înalt nivel. Sunt jucători care se sacrifică, care nu cedează în duelurile individuale.

E o echipă care știe să folosească pasele lungi, fazele fixe, astea sunt calitățile lor.

Eu admir spiritul de joc al acestei echipe, spiritul lor de dăruire, pentru că asta este componenta principală. Sigur, jucătorii care s-au remarcat în echipa Lituaniei evoluează acum în străinătate, sunt 4-5-6 jucători care joacă la echipe destul de bune.

Echipa adversă (este cel mai complicat element în această deplasare). E o echipă care se pregătește de acest meci, care joacă așa cum jucăm noi: cum noi încercăm să câștigăm această grupă, jucând toate meciurile la cel mai înalt nivel, așa și ei - își joacă ultima șansă de a evolua în continuare, să nu se ducă în liga a IV-a.

Va fi un meci care pe care până la urmă. Ei având mijloacele lor și cu organizarea lor de joc, iar noi cu ale noastre. Ale lor mai fizice, ale noastre mai tehnice, iar din această confruntare sperăm să ieșim noi învingători.

Nu vreau să anticipez absolut nimic. În fotbal nu poți să anticipezi, trebuie să te duci pe teren, să dai totul pentru a da tot ceea ce-ți propui. Pentru fiecare meci trebuie să dai maximum. Trebuie să demonstrăm acolo, în teren, că putem face lucrul ăsta, pentru că jocul, greșeala o așteaptă! E îndeajuns să fie o greșeală minoră și poate să compromită tot jocul, indiferent de ceea ce gândim și ce vrem noi să fie.

(Jucătorii) au încă multe lucruri de învățat, fotbalul trebuie să îl tratezi ca pe o modalitate de a instrui, de a educa. Nu e vorba doar despre instinct, talent, inspirație, ci alergare, pressing, organizare de joc. Și talentul, dar acesta trebuie susținut de toți jucătorii. Noi avem jucători talentați care pot ajuta echipa să câștige.”, a declarat Lucescu, înainte de meciul contra Lituaniei.

Lotul convocat de Mircea Lucescu pentru duelurile cu Cipru și Lituania

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor Dican (Farul, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Meciul contra Lituaniei are loc marți, 15 octombrie 2024, de la ora 21:45, pe stadionul Dariaus ir Girėno (Kaunas).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel