Echipa nationala Ilie Dumitrescu şi-a spus părerea despre Edi Iordănescu, după calificarea naţionalei la EURO. "S-a văzut mâna lui la pauză"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ilie Dumitrescu, component al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, a spus ce crede despre Edi Iordănescu, după ce România s-a calificat la Campionatul European. 



”Am stat de vorbă cu Edi Iordănescu înainte de meciul ăsta, știam foarte multe chestii din interior. Nu știam că e Pușcaș titular, poți să vorbești patru zile la rând cu Edi Iordănescu și nu îți dai seama cu cine va începe. Te întreabă foarte multe chestii, culege informații, impresii, dar niciodată nu o să spună ’Încep cu ăsta, cu ăsta, cu ăsta și cu ăsta!’. Că i-a spus lui Puiu, asta e altceva.

Este clar că a analizat foarte bine adversarul, că a fost inspirat, că abordarea și modul în care a pregătit jocul au fost fantastice. M-a impresionat! La pauză am spus că nu vom avea probleme dacă jucăm la fel.

Cum a început repriza a doua, acolo s-a văzut mâna lui Edi Iordănescu la pauză. Au ieșit cu încredere, au stat sus, s-au apărat. Un lucru care pe mine m-a impresionat, am văzut că liderii incontestabili ai echipei au îmbrăcat tricoul ăla de lider și și-au asumat în multe momente, și Ianis, și Drăguș, și Screciu.

Ce să mai spun eu despre Răzvan Marin sau despre Stanciu? Sunt jucătorii ăia care trebuie să își intre în rol așa cum au făcut-o în a doua parte a jocului. Ăștia sunt jucătorii importanți ai echipei naționale”, a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea Digi Sport Special.

Amintim că România a învins Israel, scor 2-1, într-un meci disputat pe Pancho Arena, din Felcsut, Ungaria. După această victorie, tricolorii şi-au asigurat prezenţa la Campionatul European 2024, din Germania. Marţi, 21 noiembrie, România joacă ultimul meci al campaniei de calificări, cu Elveţia, pe Arena Naţională. Un punct ar fi suficient pentru ca România să câştige grupa şi să intre în urna a doua valorică la tragerea la sorţi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel