UEFA Euro 2024 Ilie Dumitrescu a jucat la CM1994, dar e convins. "E cel mai bun din istoria fotbalului românesc"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci al grupei E de la EURO 2024 şi s-a instalat în fotoliul de lider al grupei. 



Ilie Dumitrescu, component al Generaţiei de Aur, a jucat la Campionatul Mondial din 1994 şi a marcat de două ori în poarta Argentinei, dar e convins că meciul cu Ucraina, de la EURO 2024, este cel mai bun din istoria fotbalului românesc. 

”Nimeni nu s-a gândit că această generație va face cel mai bun meci din istoria fotbalului românesc. Este cea mai categorică victorie. Este cel mai bun meci al acestei generații.

La un turneu final să câștigi cu 3-0 este cel mai bun rezultat din istoria fotbalului românesc. Să câștigi cu 3-0 la un debut la un turneu final, este o performanță extraordinară făcută de tot staff-ul, de toată echipa”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special. 

Fundaşul Andrei Burcă a afirmat, la finalul partidei cu Ucraina, câştigată de naţionala de fotbal a României cu scorul de 3-0, că este o victorie istorică, dar selecţionata pregătită de Edward Iordănescu mai are multă treabă în Germania, la turneul final, scrie Agerpres.

"A fost senzaţional, asta ne-am dorit de când am obţinut această calificare. Oamenii ne vor judeca după realizările de la acest turneu final. Ne bucurăm foarte mult, dar suntem conştienţi că 'Job is not done'. Încă mai avem treabă de făcut. Este un rezultat istoric, într-adevăr, dar mai avem treabă şi ştim că putem mult mai mult de atât. Asta ne dorim, ştim ce avem de făcut, ăsta este 'targetul' nostru, să ieşim din grupe, dar mai avem mult de muncit. Îi felicit pe toţi băieţii şi vreau să le mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost pe stadion. Ei au reuşit să câştige bătălia cu suporterii ucraineni şi ne-am dorit să facem şi noi acelaşi lucru în această după amiază, şi mă bucur foarte mult că am reuşit să-i facem fericiţi", a spus Burcă la Pro TV.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel