Jocurile Olimpice Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului olimpic de tenis, dar a fost acuzată de falsitate

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Iga Swiatek a învins-o pe Danielle Collins în sferturile de finală ale turneului olimpic şi s-a calificat în semifinale. Collins şi-a acuzat, însă, adversara de falsitate. 



Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, liderul WTA, principala favorită, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului olimpic de la Paris, profitând de retragerea adversarei sale din sferturi, americanca Danielle Collins (9 WTA, favorită nr.8) în setul al treilea al partidei.

Swiatek îşi adjudecase primul set cu 6-1, Collins îl câştigase pe cel de-al doilea cu 6-2, iar în decisiv era 4-1 pentru Swiatek, când americanca a decis să se retragă.

Poloneza o va avea ca adversară în penultimul act pe chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA, favorită nr. 6) care în sferturi a trecut cu 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (8/6) de germanca Angelique Kerber, în prezent locul 212 WTA.

La finalul partidei, când cele două jucătoare şi-au strâns mâna la fileu, Danielle Collins i-a spus mai multe lucruri Igai Swiatek şi a lăsat-o pe această uimită. Collins spune că a fost deranjată de faptul că Iga Swiatek i-ar fi spus că îi pare rău că meciul s-a terminat aşa, printr-o accidentare. 

"I-am spus lui Iga că nu trebuie să fie atât de nesinceră în legătură cu accidentarea mea. Sunt o mulțime de oameni care arată lucruri în fața camerelor și sunt diferiți în vestiar. Nimeni nu trebuie să fie ipocrit. Ei pot fi așa cum sunt, pot accepta asta. Nu am nevoie de falsitate", a spus Collins la finalul partidei.

Agnieszka Radwanska, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2, o vede pe Swiatek favorită la aur. 

"Cred că presiunea este cea mai mare provocare pentru Iga. Fizic și din punct de vedere al jocului său, este pregătită 100%, mai ales că nu a avut un parcurs lung la Wimbledon, așa că a avut timp să se pregătească. Programul poate fi foarte solicitant, așa că fiecare zi de pregătire contează, ca să se poată adapta la condițiile de aici din nou. Cred că este favorită la aur, iar experiența din Tokyo o va ajuta. De atunci a mai câștigat câteva Grand Slam-uri. Cred că este o jucătoare și chiar o persoană diferită. Este suficient de matură să facă față presiunii în acest an", a declarat Radwanska.

La masculin, Carlos Alcaraz s-a calificat în sferturi 

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Paris după ce a trecut în optimi, cu 6-4, 6-2, de rusul Roman Safiullin (66 ATP), scrie AFP.

Alcaraz s-a impus după o partidă de doar o oră şi jumătate, în care a reuşit 5 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, rusul făcând patru duble greşeli, fără a avea vreun as.

Spaniolul va juca în runda următoare contra americanului Tommy Paul (13 ATP, favorit nr. 9), scrie Agerpres.

Rezultate de miercuri:

Novak Djokovic (Serbia/N.1) - Dominik Koepfer (Germania) 7-5, 6-3

Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.8) - Sebastian Baez (Argentina/N.12) 7-5, 6-1

Tommy Paul (SUA/N.9) - Corentin Moutet (Franţa) 7-6 (8/6), 6-3

Lorenzo Musetti (Italia/N.11) - Taylor Fritz (SUA/N.7) 6-4, 7-5

Carlos Alcaraz (Spania/N.2) - Roman Safiullin (Rusia) 6-4, 6-2.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel