Jocurile Olimpice Iga Swiatek, învinsă la Jocurile Olimpice de la Paris! Chinezoaica Qinwen Zheng intră în cursa pentru medalia de aur

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena chinezoaică a reușit să treacă în minimum de seturi de lidera mondială Iga Swiatek, pe terenul unde poloneza a câștigat nu mai puțin de patru turnee de Mare Șlem.



Zheng intră în lupta pentru a cuceri aurul olimpic

Qinwen Zheng, tenismena chineză în vârstă de 21 de ani, a reușit să o învingă pe lidera mondială Iga Swiatek în prima semifinală de pe tabloul feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris. Zheng a trecut de cvadrupla câștigătoare de la Roland Garros, într-un meci care a durat o oră și 51 de minute. Asiatica a avut nevoie de două seturi să treacă de Swiatek, într-un meci de mare luptă, scor 6-2, 7-5, duel în care Zheng a revenit de la 4-1 în a doua manșă, trimițând-o pe poloneză în finala mică, unde va concura pentru medalia de bronz.

Cea de-a doua semifinală, programată în cursul zilei de joi, 1 august, le opune pe croata Donna Vekic și pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova. Meciul dintre cele două este programat în sesiunea de seară, începând cu ora 21:30 (ora României).

Zheng a obținut, poate, cea mai frumoasă victorie în fața lui Swiatek, chinezoaica având un scor care vobește de la sine în fața polonezei, respectiv 0-6 în favoarea liderului mondial. De asemenea, succesul asiaticei vine și după ce a trebuit să salveze minge de meci în partida din optimile de finală, câștigată în fața americancei Anna Navarro. Totodată, ea a avut o misiune grea și în sferturi, unde a întâlnit-o pe Angelique Kerber, germanca în vârstă de 36 de ani având o ambiție de fier pentru a continua în turneu, de vreme ce Jocurile Olimpice de la Paris au reprezentat ultima sa competiție din carieră.

Poloneza a fost neînvinsă pe zgura de la Roland Garros timp de 1149 de zile, reușind să câștige 25 de meciuri consecutive, împreună cu un record de 47-4 seturi adjudecate și 10 seturi cu scorul de 6-0 în acest interval.

Chinezoaica este prima jucătoare de tenis din China (masculin și feminin) care ajunge într-o finală la Jocurile Olimpice.

„Mă simt mai mult decât fericită – fericită nu este un cuvânt suficient pentru a descrie cum mă simt. Dacă mi-ai cere să mai joc trei ore pentru țara mea, aș face-o. A fost un meci uimitor. Să o învingi pe Iga nu este ușor, deoarece este un turneu important pentru ea.”, a spus chinezoaica, după meci.

Qinwen Zheng o întrece și pe conaționala sa, campioana Na Li, care a terminat pe locul patru în proba feminină de la Beijing în 2008. Până în acest moment, China se poziționează pe primul loc în clasamentul live al medaliilor de la JO 2024, cu un total de 21 de medalii, respectiv 11 de aur, șapte de argint și trei de bronz.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel