Tenis Iga Swiatek face schimbări importante în staff. Poloneza încheie colaborarea cu antrenorul său

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Lidera mondială a făcut anunțul pe rețelele sociale.



„Alături de el, am câștigat numeroase trofee și alte patru turnee de Mare Șlem”

Numărul 1 mondial al tenisului feminin, jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, a anunțat în cursul zilei de vineri încheierea colaborării cu antrenorul său, conaționalul Tomasz Wiktorowski.

„După trei ani cu cele mai mari succese ale carierei mele am decis împreună cu antrenorul Tomasz Wiktorowski să punem capăt colaborării noastre”, a scris Swiatek pe contul său de Instagram.

Swiatek a declarat că nu va participa, în urmă cu două săptămâni, la turneul WTA Masters 1000 de la Beijing, unde este campioană en-titre. Aceasta nu a oferit multe detalii în ceea ce privește motivarea absenței, spunând că aceasta se datorează unor „motive personale”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iga Świątek (@iga.swiatek)

„Vreau să încep cu mulțumiri și să apreciez munca pe care am depus-o împreună. Antrenorul Wiktorowski a fost alături de mine timp de trei sezoane, când aveam o nevoie arzătoare de o nouă abordare asupra jocului meu.

Experiența sa, atitudinea sa analitică și strategică și cunoștințele sale enorme despre tenis ne-au ajutat să realizăm lucruri pe care nu le-am visat niciodată, la doar câteva luni de la debutul colaborării noastre”, a mai spus Swiatek, prin postarea de pe rețelele sociale.

„Principalul nostru obiectiv a fost acela de a ajunge pe prima treaptă în lume, iar antrenorul meu a fost cel care a vizat asta prima dată. Noi am țintit foarte sus, am mers la fiecare turneu cu dorința de a-l câștiga. Alături de el, am câștigat numeroase trofee și alte patru turnee de Mare Șlem. Asta s-a întâmplat datorită întregii mele echipe.

Îți mulțumesc ție, antrenorul meu, și îți doresc toate cele bune. Sunt sigură că îți dorești odihnă după acești trei ani de muncă istovitoare și de călătorit continuu. De asemenea, știu că vrei să petreci timp alături de cei dragi ție și sper să realizezi ceea ce ai nevoie.

Ținând cont de această schimbare importantă, îmi rezerv săptămânile viitoare pentru începerea colaborării cu un nou antrenor. Sunt în discuții cu câțiva antrenori din străinătate, pentru că sunt pregătită să fac încă un pas înainte în cariera mea. Voi anunța imediat ce voi lua o decizie”, a mai transmis Iga Swiatek.

Jucătoarea poloneză în vârstă de 23 de ani a câștigat 22 de titluri WTA până în acest moment, reușind să cucerească în cinci rânduri trofee de Mare Șlem, dintre care patru la Roland Garros și unul la US Open.

De asemenea, alături de antrenorul polonez, Swiatek și-a completat palmaresul cu o medalie de bronz la simplu, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel