UEFA Euro 2024 Ianis Hagi şi Vasile Mogoş, accidentaţi de Denzel Dumfries în România - Olanda. Arbitrul cu un trecut controversat nu a dat nici galben

Data publicării:

Fundaşul olandez Denzel Dumfries i-a accidentat în prima repriză a meciului România - Olanda, din optimile EURO 2024, atât pe Ianis Hagi, cât şi pe Vasile Mogoş. Felix Zwayer, arbitrul german care conduce partida, nu a considerat niciunul dintre incidente demn de un cartonaş galben.



În minutul 2, Răzvan Marin a centrat în careu, dar Denzel Dumfries a respins mingea cu capul. În săritură, l-a lovit cu cotul în cap pe Ianis Hagi, provocându-i mijlocaşului român o sângerare puternică. Hagi a trebuit să fie pansat pentru a putea reintra pe teren. Apoi, în minutul 33, acelaşi Dumfries a intrat dur cu umărul în pieptul lui Vasile Mogoş, care a rămas întins pe gazon. 

Vasile Mogoş a fost schimbat cu Bogdan Racoviţan, fundaşul lui CFR Cluj nemaiputând continua partida. 

Felix Zwayer are un trecut controversat 

Zwayer şi-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru şi în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În 2005, Zwayer a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor şi a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ţinută, însă, la secret pentru câţiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024





DC Media Group Audience
pixel