UEFA Euro 2024 Ianis Hagi, în primul XI cu Olanda? Suporterii tricolori au votat pe DCSport

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

România înfruntă Olanda marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din Munchen, în optimile EURO 2024.



Ianis Hagi a fost titular pentru România cu Slovacia şi a scos lovitura de la 11 metri din care Răzvan Marin a egalat. Cu această remiză, România a câştigat grupa în faţa Belgiei şi Slovaciei, echipe care au terminat cu acelaşi număr de puncte, dar cu un golaveraj inferior. 

Cu toate astea, suporterii tricolori nu vor ca Ianis Hagi să fie titular cu Olanda. În sondajul DCSport.ro, 58,3% dintre fani au spus că Ianis Hagi nu trebuie să înceapă ca titular meciul cu Olanda, în timp ce 41,7% au spus că acesta ar trebui introdus în primul XI de selecţionerul Edi Iordănescu. 

În primele două partide din faza grupelor, cu Ucraina şi Belgia, Ianis Hagi a fost rezervă, titular în banda dreaptă fiind Dennis Man, cel care a reuşit să dea şi două pase decisive. 

Ianis Hagi: „Este o surpriză pentru cei care nu ne cunosc. Suntem învingători”

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv și am câștigat grupa. Pe lângă obiectivul fotbalistic, aveam și obiectivul de a scoate lumea în stradă, de a fi mândri de această generație și cred eu că am reușit să o facem. Ne dorim să terminăm acest turneu final cât mai târziu. Suntem la primul turneu final ca echipă, dar avem un tonus bun”, a spus Ianis Hagi, la Pro TV.

Jucătorul de 25 de ani și-a făcut debutul ca titular în formația „tricoloră”, la EURO 2024. Mijlocașul român s-a declarat „pregătit pentru acest moment”, reușind să scoată o lovitură de la 11 metri pentru România, în minutul 36 al meciului cu slovacii.

El a spus că pentru „tricolori”, calificarea în optimile de finală ale Campionatului European nu reprezintă o surpriză: „Este o surpriză pentru cei care nu ne cunosc. Mentorii pe care noi i-am avut de mici copii ne cunosc personalitatea, suntem învingători. Noi nu luăm niciun meci cu gândul la egal, încercăm mereu să mergem la victorie.

Cu aceste rezultate am ridicat ștacheta și va fi greu să ne menținem acolo, dar vom da 100% pentru echipa națională și vom muri pentru acest tricou”, a mai spus Hagi.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?