Superliga Romaniei Iain Brunskill, secundul lui Neil Lennon, a prefaţat meciul Gloria Buzău - Rapid. Se schimbă sistemul la Rapid?

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Iain Brunskill, secundul lui Neil Lennon, a prefaţat meciul din etapa a V-a dintre Gloria Buzău şi FC Rapid. Acesta a fost întrebat despre posibila schimbare de sistem de joc, dar şi despre faptul că suporterii au cerut demisia staff-ului tehnic după egalul cu Sepsi OSK de pe teren propriu, scor 2-2. 



"Meciurile, aşa cum am văzut până acum, sunt dificile. Mai ales în deplasare. Înţelegem că încrederea este scăzută, mai ales din cauza rezultatelor. Abordăm fiecare meci ca fiind cel mai important. Cel cu Gloria Buzău va fi foarte dificil, în deplasare. Ne vom pregăti temeinic, ne vom asigura că încrederea jucătorilor este la cote ridicate. 

Ne vom uita la meciurile jucate de Gloria Buzău până acum, vom căuta anumite tipare de joc, punctele tari, punctele slabe. Avem deja câteva repere, pentru că au jucat patru meciuri până acum. 

Am vorbit ieri cu Neil Lennon despre ce s-a întâmplat la ultimul meci. Am avut o conversaţie lungă. A văzut şi el meciul în reluare, am discutat ce putem îmbunătăţi, ce putem face mai bine, şi am vorbit şi despre performanţele jucătorilor, atât individual, cât şi la nivel de echipă", a declarat Brunskill. 

Se schimbă sistemul la Rapid? 

Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, a anunţat că Neil Lennon trebuie să schimbe sistemul la Rapid, pentru ca jucătorii să se poată simţi din nou confortabil pe teren. 

"Trebuie să încercăm să ne întoarcem la origini și să avem mai mult echilibru din toate punctele de vedere. Bineînțeles că luăm în calcul să revenim la un sistem cu patru fundași.

O să analizăm situația cu Neil Lennon. Până acum nu ne-a prea ieșit cu sistemul 3-5-2. Neil Lennon trebuie să fie de acord (n.r. să schimbăm sistemul). Jucătorii sunt aleși cum trebuie, dar nu reușesc să se exprime la capacitate maximă.

Antrenorul a încercat să aducă un alt concept, să marșeze pe acest sistem cu trei fundași centrali, dar nu prea a fost asimilat de jucători. Am vorbit cu antrenorii. Ceva trebuie să schimbăm. Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”, a spus Viorel Moldovan, la emisiunea „Fotbal Club”. 

"Am discutat. Înainte de fiecare meci, ne uităm la cum putem contracara adversarul. Căutăm mereu modalităţi pentru a maximiza calităţile jucătorilor noştri, dar şi pentru a profita de slăbiciunile adversarului. 

(n.r. suporterii au cerut demisia) Nu am înţeles ce spuneau suporterii, dar am fost informat după. Fanii au dreptul la opinie, 100%. Cred că, deşi am făcut egal, sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim. E dreptul lor să îşi exprime sentimentele în acel mod", a completat secundul lui Neil Lennon. 

Matias Kait: Mă aştept să câştigăm, 100%

"Eu mă aştept să câştigăm, 100%. Nu am avut un start bun, aşa că singura aşteptare trebuie să fie câştigarea meciurilor, pentru a aduna puncte. E de înţeles de ce fanii sunt furioşi. Nu am început deloc bine sezonul, nu am câştigat. Deci e de înţeles frustrarea lor. Dar vom da totul pentru a câştiga acest meci. Şi nu doar acest meci, ci şi derby-ul cu Dinamo, de săptămâna viitoare", a declarat Matias Kait. 

Întrebat care e atmosfera din vestiar, Kait a spus că "suntem concentraţi pentru următorul meci. E clar că suntem şi noi dezamăgiţi pentru că nu am câştigat niciun meci în acest sezon. Dar în fiecare zi la antrenamente muncim din greu pentru a câştiga şi pentru a reporni acest sezon, pentru a ne recăpăta încrederea şi pentru a urca în clasament"

După declaraţiile lui Claudiu Petrila de la finalul meciului cu Sepsi, Kait a fost întrebat ce părere are despre sistemul de joc al Rapidului. 

"Eu am mai jucat în acest sistem, la echipa naţională. Am jucat doar 4 jocuri în acest sezon în noul sistem. Durează să ne obişnuim, nu vin lucrurile peste noapte. Dar cred că ne vom îmbunătăţi în acest sistem", a mai declarat Kait. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel