Jocurile Olimpice Hotelurile din Paris au tarife de trei ori mai mari pentru deschiderea JO 2024

Data publicării:
Jocurile Olimpice - Foto: Freepik @chaiyapruek2520
Jocurile Olimpice - Foto: Freepik @chaiyapruek2520

Cei care vor să meargă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice ar putea fi nevoiţi să scoată din buzunar, în medie 1000 de euro pe noapte pentru o cameră dublă la un hotel. 



Hotelurile din Paris şi-au triplat tarifele, care au ajuns în medie la peste 1.000 de euro pentru noaptea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, 26 iulie, conform unui studiu al unei organizaţii de consumatori, citat de Reuters.

Conform sondajului UFC-Que Choisir, de la finele lunii decembrie, efectuat la 80 de hoteluri de trei şi patru stele, pentru noaptea din 26 iulie, ziua ceremoniei de deschidere de pe Sena, o cameră dublă costă 1.033 euro în medie, comparativ cu 317 euro, tariful nopţii din 12 iulie, cu două săptămâni mai devreme.

De asemenea, 50% dintre aceste hoteluri au raportat că toate camerele au fost deja complet rezervate în acea noapte, în timp ce 30% necesită o rezervare minimă de cel puţin două nopţi, iar unele până la cinci nopţi. Sejurul minim necesar mediu a fost de 3-4 zile, pentru un cost mediu de 867 de euro pe noapte, a adăugat UFC.

Conform datelor UFC, un hotel de trei stele şi-a majorat preţul pentru o cameră dublă la 2.083 de euro, faţă de 304 de euro cu două săptămâni mai devreme, în timp ce un hotel de patru stele necesita o rezervare minimă de patru nopţi la 2.095 de euro pe noapte.

Biroul de turism din Paris se aşteaptă ca aproximativ 16 milioane de oameni să viziteze regiunea Parisului pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, ceea ce pune presiune pe fiecare nivel al pieţei imobiliare şi hoteliere.

Platforma online de închirieri Airbnb le-a cerut parizienilor să-şi închirieze casele în timpul jocurilor pentru a menţine preţurile scăzute.

La nord de Paris, în zona Seine-Saint-Denis, unde Satul Olimpic este în construcţie, mii de migranţi, solicitanţi de azil şi rromi care ocupau clădiri goale au fost evacuaţi, agravând problema oamenilor fără adăpost din capitala franceză, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel