Echipa nationala Horaţiu Moldovan, poveste de film. De la rezervă în Liga II la titular în echipa naţională. "Am vrut să mă las de fotbal"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Horaţiu Moldovan, portarul titular al României în preliminariile pentru Campionatul European, a trăit o adevărată poveste de film în ceea ce priveşte cariera de fotbalist. 



Din 2017 până în 2021, Moldovan a jucat doar... 33 de partide. Totul s-a schimbat, însă, o dată cu venirea la Rapid. Moldovan povesteşte că a vrut chiar să se lase de fotbal la un moment dat. 

"Am mai jucat înainte de Rapid la Ripensia un retur, 12-15 meciuri, ceva de genul. La Sepsi nu am jucat deloc. La CFR am crescut, dar nu am jucat deloc. Era Arlauskis, am prins şi Felguieiras. Era greu şi să te antrenezi cu ei. De când am mers la Rapid la Liga 2 s-au schimbat lucrurile. Şi acolo am fost rezervă în primul meci. Dar nici atunci nu au fost primele meciuri prea bune, dar apoi nu se mai termina norocul. Am intrat în playoff, am promovat. 

După ce am promovat, la Rapid se vorbea doar de achiziţie de portar. Nu mai erau alte posturi deficitare. Am avut noroc, dar şi susţinerea lui Victor Angelescu şi a lui Mihai Nădăban, antrenorul cu portarii. Am avut şi şase etape fără gol primit, nu s-a mai pus problema să aducă pe altcineva. După 10 etape, a fost şi selecţia la naţională. Înainte cu 2-3 ani nu jucam nici la Liga 2 şi deodată am ajuns la naţională! Oricum, ca portar, să ajungi să ai evoluţii, trebuie să te bage cineva în teren. Degeaba mă descurcam eu bine la antrenament. Mihai Nădăban a ştiut să mă gestioneze, a ştiut cum să îmi scoată calităţile în evidenţă. L-am avut antrenor şi la juniori. După, am mai ţinut legătura, şi când m-a sunat că vrea să vin la Rapid, am zis imediat da", a declarat Horaţiu Moldovan la "Tare de Tot". 

Moldovan a vrut să se lase de fotbal 

"Am mers la UTA după pandemie. Eram la Ripensia când a venit pandemia, şi nu s-a mai jucat playout-ul. Am stat cinci luni acasă. S-a jucat doar playoff-ul. Am stat cinci luni acasă şi a fost prima dată când mă gândeam că mă las de fotbal. Aveam 23 de ani. Nu mai merita. Nu aveam oferte nici de la Liga 2. Ca bani, eram pe la 2000-3000 lei pe lună. Şi în pandemie, am fost cu tata la firma lui de instalaţii. Am fost şi l-am ajutat, a început să îmi placă, nu m-am dat la o parte de la muncă. E mult spus că am lucrat cu el, l-am ajutat, i-am dat la mână, am mers după materiale. 

Tata a fost cel mai mare susţinător al meu în momentele de cumpănă, inclusiv financiar. Eu am zis că mă las. Mă sunau echipe la Liga 2, că îmi dau 2500 lei. Şi în gândul meu era că mă duc şi mă chinui, stau 6 luni fără bani, în loc să stau acasă cu tata şi să fac dublu faţă de ce mi se oferea. 

M-a sunat UTA. Mi-e ruşine să zic ce salariu aveam acolo. Am avut 1300 de euro cu tot cu chirie. Deci vreo 800 euro, după ce plăteam chiria. Nu am vrut să merg la UTA, ştiam că eram a treia variantă. Nu voiam să pierd 6 luni la Arad, am zis că mai bine stau la Cluj. Şi s-a rugat tata de mine să mă duc, că mă ajută el financiar. Am ajuns la UTA după cantonament, cu vreo săptămână înainte de campionat. Norocul meu a fost că toţi juniorii au făcut COVID, şi înainte de prima etapă nu mai putea niciunul să joace. Era perioada aia cu 2 juniori în echipă. Laszlo Balint a spus să mă antrenez, dar că nu o să joc prea mult, că el se bazează pe seniori. Şi a fost obligat să mă bage, că nu mai avea juniori, şi eu eram singurul care putea să intre. După 2 meciuri la UTA, am fost la naţionala de tineret, m-a convocat dl Mutu", a mai declarat Moldovan.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel