Echipa nationala Horaţiu Moldovan, ca şi plecat de la Atletico Madrid. David Soria, principalul vizat pentru a-l înlocui

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Horaţiu Moldovan a spus că îşi doreşte jocuri şi că se gândeşte la plecarea de la Atletico Madrid. Madrilenii se gândesc acum să îl cumpere pe David Soria, de la Getafe. 



"Se apropie prima ședință de pregătire pentru sezonul 2024/2025 la Atletico, iar Diego Simeone spera să aibă o imagine mai clară, în acest moment, asupra 'revoluției' pe care Atletico Madrid a anunțat-o la finalul sezonului trecut. Până acum, au fost confirmate oficial 3 plecări: Memphis Depay, Gabriel Paulista și Mario Hermoso. Nicio noutate în lot, în afara jucătorilor care vor reveni după împrumuturi (Giuliano Simeone, Samu Omorodion, Carlos Martin, Javi Galan, etc.). Până pe 7 iulie, Atletico Madrid nu a anunțat oficial niciun transfer.

Achizițiile erau așteptate, în special în linia ofensivă. Atletico are multe discuții, unele dintre ele avansate, însă niciuna finalizată. Serhou Guirassy, ​​Alexander Sørloth și Artem Dovbyk sunt principalele 3 ținte pentru Atletico Madrid. Mat Wieffer e mai aproape de Brighton, Youssouf Fofan depășește bugetul. O situație bizară este cea a lui Dani Ceballos, de la Real Madrid. Ar fi un transfer ciudat, dacă s-ar realiza. Julian Alvarez este un vis imposibil, doar dacă argentinianul nu își va forța plecarea de la Manchester City.

Mai este și situația portarilor. Dacă o ofertă importantă va veni pe adrresa lui Jan Oblak, ea va fi analizată. Dacă aceasta se va materializa, Giorgi Mamardashvili (Valencia , 23 de ani) este principala țintă, doar că prețul său a crescut considerabil după evoluțiile de la EURO 2024. Al doilea portar, Horațiu Moldovan, a spus clar că are nevoie de jocuri și că vrea să plece. Atletico trebuie să-i găsească și lui înlocuitor. David Soria (Getafe, 31 de ani) este principalul candidat.", notează Mundo Deportivo.

Oblak l-a ajutat cel mai mult pe Moldovan la Atletico 

"Acum mă înţeleg super bine cu toată lumea. Griezmann e super băiat. Dacă îl vezi din exterior, unii cred că e figurant, pe româneşte. Dar nu e, e super băiat. M-a ajutat şi la început. M-a luat cu el să le spună magazionerilor de ce am nevoie. Şi dacă îl vezi la antrenamente, e o încântare. Scoate nişte execuţii... cred că nici el nu se gândeşte uneori că i-ar putea ieşi. 

Dar cel mai mult, Oblak m-a ajutat. Îmi traducea, în primele două luni, în timpul exerciţiilor pe teren, ce am de făcut. Antrenorul cu portarii nu ştie engleză. Limba din vestiar e spaniola, doar asta se vorbeşte. Şi m-a ajutat foarte mult, mai ales la specificul exerciţiilor. Îmi spunea ce trebuie să fac, ce trebuie să corectez. Dacă era altul, poate în primele săptămâni nici nu ştia cum mă cheamă. Oblak putea să nu aibă niciun interes, să spună că el îşi face antrenamentul şi eu să mă descurc. 

Dar chiar m-a surprins. M-a ajutat să mă mut în apartament, a vorbit el, tot", a declarat Horaţiu Moldovan la podcastul Tare de Tot. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel