Fotbal international Horaţiu Moldovan a fost rezervă la Sassuolo cu Bari, dar transmite un mesaj clar: Îmi doresc să joc, nu să stau pe bancă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Horaţiu Moldovan a fost împrumutat de Atletico Madrid în Serie B, la Sassuolo, clubul italian având şi obligativitate de cumpărare în vara anului viitor. Moldovan a fost rezervă la primul meci al lui Sassuolo după transfer, 1-1 cu Bari, dar portarul român spune că vrea să fie titular. 



”Toată lumea este foarte de treabă, te sprijină, dar acum este important să avem rezultate. Știu că Sassuolo a jucat multă vreme în Serie A, iar acum trebuie să ne întoarcem acolo. Sunt condiții bune, este un club solid, o echipă bună și jucători capabili să facă acest lucru.

Îmi place mult aici, îmi plac oamenii, echipa, antrenorul. Este un antrenor tânăr, îmi place că încearcă să plimbe mingea și nu se bazează dor pe mingi lungi la fel ca alți antrenori din trecut. Fotbalul s-a schimbat mult. Portarul este precum un fundaș central și trebuie să știe jocul cu piciorul. (...) Obiectivul meu este să joc cât mai mult posibil și să putem reveni în Serie A. Visul meu este să joc la unul dintre cele mai bune zece cluburi din lume, la Atletico sau la alte echipe. Acum îmi doresc să joc, nu să stau pe bancă!", a spus Horațiu Moldovan.

Moldovan a făcut primii pași în fotbal la CFR Cluj, iar debutul în fotbalul profesionist l-a avut la FC Hermannstadt, în 2017. Apoi a petrecut sezonul 2018/2019 la ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu și la Ripensia Timișoara.

În ianuarie 2021, Moldovan s-a transferat de la UTA Arad la Rapid, pentru care a adunat 112 prezențe, în ianuarie 2024 semnând pentru Atletico Madrid, pentru care nu a reușit să joace niciun meci oficial.

Moldovan a debutat și la echipa națională, având 8 prezențe în preliminariile EURO 2024, cu doar patru goluri primite și un procentaj de 86% la șuturile apărate, devansat doar de francezul Mike Maignan (93%), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel