Handbal „Handbalul își va pierde unul dintre magicieni”. Cristina Neagu, un „ultim dans” în cariera sa remarcabilă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Forul european de handbal a reacționat după anunțul oficial al retragerii handbalistei Cristina Neagu.



Federația Europeană de Handbal (EHF) a reacționat la vestea retragerii handbalistei Cristina Neagu (36 de ani), spunând că „handbalul își va pierde unul dintre magicieni”.

Oficialii au scris: „Cea mai bună marcatoare a EHF EURO, singura handbalistă din istoria acestui sport recompensată de patru ori cu titlul de Cea mai bună handbalistă IHF a anului - sunt doar câteva dintre momentele marcante ale carierei uriașe pe care a trăit-o Cristina Neagu. Și acum, handbalul se pregătește să-și ia rămas bun de la jucătoarea care și-a anunțat retragerea la finalul sezonului.

Handbalul își va pierde unul dintre magicieni la finalul acestui sezon, după ce legenda României și-a anunțat retragerea. Reușitele sale în Liga Campionilor: un trofeu, două finale, de șapte ori cel mai bun inter stânga, de trei ori golgeter și parte a Club 1000, cu 1.136 de goluri (n.r.– marcatoarele cu peste 1.000 de goluri înscrise în competiție). O vom vedea pe ea și pe CSM București la Turneul F4 din acest sezon?”, a fost mesajul postat de EHF.

Cristina Neagu voia să se retragă la vârsta de 32 de ani

„Am hotărât ca acest sezon să fie ultimul al carierei de handbalistă. Am considerat că e cel mai bun moment să mă retrag. Acest moment vine în cariera oricărui sportiv. E greu să spun un singur motiv.

Sincer, în momentul ultimei accidentări, nu m-am gândit să mă retrag, m-am gândit cum să mă recuperez mai repede. La 30 de ani mi se părea că încă sunt foarte tânără. O să am aproape 37 la retragere.

Planul meu era să mă retrag la 32 de ani, dar cu toate accidentările, care m-au ținut departe de teren aproape patru ani, am adăugat… Nu am niciun regret, nu îmi pare rău”, a transmis Cristina Neagu, potrivit digisport.ro.

Cum a reacționat CSM București la vestea retragerii

„Căpitanul nostru a anunțat în această seară că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal. Ne bucurăm că suntem parte din această călătorie fantastică a singurei handbaliste desemnată de 4 ori cea mai bună din lume și care în următoarele meciuri are șanse să devină golgheterul all-time al competiției! 

Hai să trăiești istoria! Hai să o vezi jucând și să o aplauzi pe Cristina Neagu în ultimele sale bătălii din EHF Champions League! 

Ia-ți tricoul cu numărul  și vino duminică la CSM București - Storhamar Handball Elite, pentru spectacolul din Sala Polivalentă, de la ora 17:00!”, au transmis cei de la CSM pe Facebook. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel