Superliga Romaniei Greşeala pe care o fac antrenorii din România, în relaţia cu patronii. Liviu Ganea, fostul atacant al lui Dinamo, indică spre "o bătaie de joc"

Data publicării:
Fotografie de la Toni Cuenca, Pexels
Fotografie de la Toni Cuenca, Pexels

Liviu Ganea, fost atacant la Dinamo Bucureşti, a vorbit despre motivele pentru care nu a ales calea antrenoratului după ce s-a lăsat de fotbal, dar şi despre greşelile pe care le fac antrenorii din România în relaţia cu patronii. 



"Mulţi m-au întrebat dacă nu vreau să mă fac antrenor. Eu mă gândesc la foştii mei colegi, foşti fotbalişti care au fost nume mari în Liga 1, şi stau pe acasă. Au licenţe PRO şi nu îi ia nimeni. Sau dacă îi ia cineva, se duc la Liga a II-a. Cumva, nu văd trecerea asta ca fiind foarte uşoară. La unii a fost uşor, pentru că s-au lăsat de fotbal şi imediat au ajuns în Liga 1. Dar sunt antrenori care sunt şi acum în Liga II, Liga III. Şi mi se pare nedrept, cumva, pentru că ai fost un fotbalist mare, un nume mare, dar în momentul în care te-ai apucat de antrenorat pleci de la zero. Este logic, dar până la urmă e sănătos dacă ajungi unde trebuie. Dar dacă nu ajungi şi trece timpul peste tine intri într-o oarecare criză. Nici bine plătit nu eşti, stai departe de familie, şi e un sacrificiu pe care ţi-l asumi când te apuci pe drumul ăsta", a declarat Liviu Ganea la Un Podcast la alt nivel

Greşeala pe care o fac antrenorii în relaţia cu patronii

Întrebat cum i-ar fi dacă ar fi antrenor şi ar avea de-a face cu patronii din fotbalul de azi, Liviu Ganea a fost sincer şi a spus că "ar fi foarte greu. Vedem ce se întâmplă şi cât de repede sunt schimbaţi antrenorii. Şi modul în care sunt schimbaţi, cum sunt făcuţi să renunţe la anumite posturi. Iese patronul şi spune 'de mâine nu te mai vreau'. Dar poate mai aveai contract doi ani cu clubul ăla. Cumva, mereu trebuie să laşi de la tine. Mereu tu trebuie să fii cel care se compromite. Sunt antrenori care pleacă după 2 luni de la un club, chiar şi mai puţin. E grav. Mi se pare prea bătaie de joc". 

"Îi respect pe antrenorii şi pe oamenii care ştiu ce drepturi au. Care nu se lasă călcaţi în picioare de patroni care s-au plictisit de ei, cărora nu le-a plăcut un joc şi zic că gata, după o lună, reziliem, plătim banii la zi şi la revedere. Nu, nu iei banii la zi. Iei banii pe încă 7-8 luni şi pleci. Trebuie să îi coste şi pe ei ceva. Dar la noi s-a împământenit chestia asta, că dacă după o lună zice patronul că gata, trebuie să plece, e la revedere. Nu e ok aşa! Când ajungi într-o situaţie din asta mereu trebuie să fii înţelegător ca antrenor, să laşi de la tine, că altfel nu se poate la noi", a concluzionat Liviu Ganea. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel