Superliga Romaniei Gloria Buzău debutează în Superliga, acasă la Petrolul Ploiești. Cum văd buzoienii primul meci din noul sezon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Petrolul Ploiești primește nou promovata Gloria Buzău în prima etapă a noului sezon al Superligii, astăzi, 15 iulie, începând cu ora 21:30.



Meciul programat la ora 21:30 de pe stadionul „Ilie Oană” va opune formațiile Petrolul Ploiești și Gloria Buzău, în prima lor partidă din stagiunea 2024/2025 a competiției Superligii.

Prepeliță: „Ne-am pregătit pentru acest meci și avem mare încredere”

Andrei Prepeliță, antrenorul echipei care a reușit promovarea în primul eșalon de fotbal în sezonul 2023/2024, a declarat că jucătorii pe care îi conduce s-au antrenat foarte bine în cantonament, așteptând să plece de la Ploiești cu măcar un punct.

„Ne aflăm înaintea începerii campionatului, venim după o perioadă de pregătire de cinci săptămâni. Ne așteaptă un meci greu, luni, la Ploiești, o echipă bună, care în ultimii ani și-a propus obiective îndrăznețe, o echipă cu tradiție, cu public. Vrem să ne întoarcem cu un punct sau cu puncte, ne-am pregătit pentru acest meci și avem mare încredere.

Felicitări celor de la Unirea (Slobozia), au câștigat în fața unei echipe bune. Timpul a fost foarte scurt, unii (jucători) au venit pe ultima sută de metri și nu sunt la același nivel cu cei care au început pregătirea, dar ușor-ușor trebuie să echilibrăm toate lucrurile astea și să îi aducem la un nivel bun.

Avem, totuși, 15-16 jucători care au făcut toată pregătirea, care au participat și anul trecut la promovare. Probabil vor mai veni doi-trei jucători. Sperăm să vină cât mai repede pentru a-i putea integra.

Trebuie să compensăm, să ne ridicăm la același nivel (n.r. cu echipele din Superliga), sau chiar mai bine fizic. Ne-am antrenat foarte bine în această perioadă. Am avut condiții bune atât la București, în primul stagiu, cât și în Slovenia. Vom trata fiecare meci la victorie.”, a declarat antrenorul buzoienilor, într-o conferință de presă premergătoare meciului de luni.

Budescu: „Ne-am antrenat foarte bine, suntem o echipă bună”

În luna iunie, Constantin Budescu a semnat cu Gloria Buzău, fiind liber de contract încă din primăvară, după ce și-a încheiat colaborarea cu echipa Farul Constanța. Acesta a debutat în tricoul buzoienilor într-un meci amical cu sibienii de la FC Hermannstadt, încheiat cu victoria celor din urmă.

Budescu a declarat că se simte bine la Buzău, el și coechipierii săi pregătindu-se din greu în ultima perioadă: „Important este ceea ce facem noi pe teren, sperăm să facem un joc bun, ne-am pregătit bine, iar eu cred că o să atingem un rezultat bun. N-am mai jucat la o nou promovată, tot la fotbal am venit...

Important e că ne-am antrenat foarte bine, suntem o echipă bună, încercăm să formăm un colectiv unit și să obținem rezultate. Nu mai sunt echipe mari, echipe mici, doar că este chestia asta de nou promovată... dar ușor-ușor sperăm să o depășim, să arătăm de Liga 1.”, a spus Constantin Budescu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel