Superliga Romaniei Gino Iorgulescu, sceptic cu privire la aducerea lui Lennon la Rapid: „Nu știu cum ar putea să se înțeleagă cu jucătorii români”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a analizat cooptarea britanicului Neil Lennon la echipa din Giulești, spunând care este viziunea sa asupra unui astfel de antrenor străin.



Cu românii trebuie „să vorbești pe limba lor”

Referitor la echipa de fotbal Rapid, care beneficiază de un sprijin mare din partea suporterilor, Gino Iorgulescu a spus că nu înțelege atitudinea unor conducători care sunt nemulțumiți de locul 6 ocupat în play-off-ul sezonului trecut, având în vedere oscilațiile pe care le-a avut formația giuleșteană de-a lungul timpului: „Rapid e o echipă care are public și suporterii îi fac să dea totul pe teren. Vreau să vă spun că Rapid este foarte bine pregătită din punct de vedere al clubului, pe lângă echipă.

Dar îi aud pe unii din conducere de acolo că sunt nemulțumiți de locul 6. Eu zic că ar trebui să fie mulțumiți că au jucat play-off, că Rapidul în istorie o dată a fost așa, o dată așa. Eu zic să fie mulțumiți că nu s-au bătut la retrogradare și că s-au bătut pentru cupele europene, pentru primele locuri”, a spus Gino Iorgulescu.

În ceea ce privește numirea antrenorului nord-irlandez Neil Lennon la Rapid, președintele LPF a afirmat că în România au reușit mai degrabă tehnicienii latini, mai apropiați ca stil de jucătorii români: „Nu știu cât de mult vor prinde la noi antrenorii din anumite țări. La noi au prins antrenorii din țările latine, italieni, spanioli. Eu am avut italieni și spanioli la FC Național.

Ăștia sunt mai pe stilul nostru, practic. Dar din țările astea, Irlanda, Anglia, nu știu cum ar putea ei să se înțeleagă foarte bine cu jucătorii români. Poate cu străinii, da, dar cu românii trebuie să fii mai de-al lor, să vorbești pe limba lor.”, a mai declarat Iorgulescu, potrivit Agerpres.

Nivelul Superligii, sprijinit de suporteri

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a mai declarat că nivelul Superligii a crescut odată cu numărul tot mai mare al suporterilor care s-au deplasat la stadioane.

„Campionatul eu cred că a crescut și unul dintre motive este prezența suporterilor la meciuri. Datorită calității jocurilor lumea a început să revină pe stadioane, oamenii au văzut că s-au mai îmbunătățit stilul de joc al echipelor. Au fost meciuri de care pe care, s-au răsturnat rezultate și de aici lumea a fost mai curioasă”, a afirmat Iorgulescu.

Despre venirea oamenilor de afaceri turci la Petrolul Ploiești, Iorgulescu a afirmat că speră ca aceștia să aducă în România și spiritul entuziast.

„Și Petrolul a jucat foarte bine în sezonul trecut, față de alți ani. Acum, odată cu venirea investitorilor turci, ținând cont că turcii sunt înaintea noastră, de unde pe vremea mea îi băteam în orice moment, au avut performanțe în Champions League, în Europa League, nația lor este entuziastă, fac atmosfera, sperăm că și aici vor face la fel. și sper că vor aduce și niște jucători care să crească calitatea jocului”, a mai adăugat Iorgulescu.

Întrebat dacă se așteaptă ca prima ligă de fotbal a României să atragă din ce în ce mai mulți jucători valoroși din străinătate, Iorgulescu a răspuns că depinde de strategia fiecărui club în parte și că problema constă în numărul mic de patroni care investesc la echipele din prima ligă.

„Depinde de fiecare patron din Superligă, nu poți ști ce strategie are șucu sau Gigi Becali, sau al patron care bagă bani din propriul buzunar. La noi nenorocirea este că sunt prea puțini patroni care bagă bani în fotbal, sunt vreo cinci, Gigi Becali, șucu, Rotaru, Iftime, acum dacă vin turcii la Petrolul, plus cei de la Sepsi. O echipă foarte serioasă, Sepsi, în zona aia sunt alți oameni”, a afirmat președintele LPF.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel