Jocurile Olimpice Gimnastul Andrei Muntean, eliminat de la JO Paris 2024: Plec cu inima împăcată că am făcut tot ce a ţinut de mine

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Gimnastul român Andrei Muntean și-a împărtășit gândurile, sâmbătă, după ce a concurat în calificările la paralele în prima subdiviziune a concursului masculin de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. În ciuda unor greșeli, el și-a exprimat mulțumirea față de eforturile și atitudinea sa pe durata competiției.



„A fost un concurs spectaculos. Pentru mine nu pot spune că a fost foarte bun, mi-aș fi dorit să am o notă mai mare. Am avut câteva greșeli care m-au costat, dar pot spune că am intrat cu zâmbetul pe buze, am vrut să am o atitudine bună, să mă bucur de concurs și am reușit să fac acest lucru. Dar la final mi-aș fi dorit să fie o notă mai mare sau o execuție mai bună, dar așa se întâmplă în concursuri câteodată. Nu mi-a scăzut din dificultate, mi-a scăzut la execuție. Puteam să obțin o execuție mai mare dacă nu greșeam chiar înainte de coborâre, am avut mici ezitări, nu foarte mari, dar au costat la sfârșitul exercițiului și din cauza aceasta a fost și nota mai mică. Am venit cu dorința de a prinde o finală și de a mă bucura și de a-i bucura pe toți de acasă. Oarecum sunt împăcat cu gândul că am făcut tot ce am putut eu, că m-am dăruit în totalitate la antrenamente și în competiție. Vreau să plec cu gânduri bune și cu inima împăcată de aici că am făcut tot ce a ținut de mine", a declarat Muntean.

Muntean a subliniat dorința sa de a se bucura de experiența Jocurilor Olimpice și de faptul că a reprezentat România în concursul de gimnastică masculină.

„Eu am încercat să mă bucur la maxim de tot ce înseamnă Jocurile Olimpice și mă voi bucura în continuare. Cu gândul ăsta am venit aici, mi-am dorit din suflet să mă bucur, pentru că nu știu dacă este ultima Olimpiadă sau nu, dar m-am gândit să o iau ca și cum ar fi ultima, să mă bucur de tot ce înseamnă Jocurile Olimpice, tot ce înseamnă această competiție importantă. Tot ce a fost astăzi în sală a fost extraordinar, toți băieții au fost extraordinari și toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. Eu nu știu dacă am fost vreodată mulțumit de exercițiul pe care l-am făcut, întotdeauna mi-am dorit să ating perfecțiunea, mi-am dorit să fac un exercițiu perfect, însă astăzi pot spune că după toate problemele de sănătate cu umerii, pe care le-am avut în ultima perioadă, pot spune că a fost un exercițiu nu știu dacă satisfăcător, dar un exercițiu de care sunt mândru. Mă bucur că am reprezentat România cu capul sus și sper ca toți cei de acasă care m-au urmărit să fie mândri de mine", a adăugat Muntean.

Întrebat dacă a meritat patru ani de muncă pentru a fi prezent în concurs doar în prima zi a Jocurilor Olimpice, Muntean a spus: „Merită în primul rând pentru că sunt aici. Am ajuns aici și știu că tot ce a ținut de mine în antrenament am făcut, în sala de concurs, merită fiecare moment. Am mai concurat în această arenă. Este incredibilă atmosfera care se creează aici. Mi-aș fi dorit să prind o finală, să mă bucur din nou de aceste momente, dar din păcate nu a fost așa cum mi-am dorit. A fost prima zi a Jocurilor Olimpice, mă bucur că am deschis aceste Jocuri. Le urez tuturor celor care vor concura să aibă rezultatele dorite".

Speranțe pentru gimnastica românească

El și-ar dori ca gimnastica masculină românească să crească pe viitor și s-a arătat optimist din acest punct de vedere. „Eu îmi doresc ca pe viitor lucrurile să meargă din ce în ce mai bine. Toată lumea știe că nu este drumul pe care ni l-am dorit. Dar eu îmi doresc să vină cât mai mulți copii în sălile de gimnastică, pentru că este nevoie de sport în primul rând, astfel încât să ajungem pe viitor din nou acolo unde am fost și unde ne dorim să fim. Mereu sunt optimist și am încredere că cei care sunt capabili să facă ceva vor face", a adăugat acesta.

Sportivul român nu a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, având concurs în ziua următoare, dar a afirmat că s-a simțit mândru că gimnastica românească a fost reprezentată de Nadia Comăneci la cel mai înalt nivel.

„Nu am fost aseară la ceremonie, este mai dificil, pentru noi care intrăm în prima zi în competiție, pentru că trebuie să ne odihnim. Am venit aici să concurăm, să reprezentăm țara cât putem de bine, dar chiar dacă nu am fost la deschidere ne-am bucurat de tot ce a însemnat concursul de aici și de tot ce înseamnă Jocurile Olimpice. Nu sunt cuvinte să descriu faptul că Nadia a reprezentat România la deschiderea Jocurilor Olimpice, este o onoare pentru noi să avem astfel de oameni alături de noi. Și mă bucur că lumea apreciază asta. A fost un moment extraordinar", a mai spus Andrei Muntean.

Sportivul român Andrei Muntean a fost notat cu 14,366 în calificările de la paralele, sâmbătă, iar la finalul primei subdiviziuni în care a concurat se afla pe poziția a 7-a, cu slabe șanse de calificare, având în vedere că urmau alte două subdiviziuni, cu sportivi mult mai bine cotați, notează Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel