Gimnastică Gimnastica din România a renăscut! Când se joacă finalele în care evoluează sportivele românce

Data actualizării: | Data publicării:
Instagram Amalia Ghigoarta
Instagram Amalia Ghigoarta

Tinerele gimnaste au reușit să se califice în finala pe echipă, Sabrina Voinea, Ana Bărbosu și Amalia Ghigoarță evoluând și în probele individuale.



România are reprezentante la gimnastică, după o pauză de 12 ani

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finală, duminică, 28 iulie, după 12 ani de la ultima sa participare la Jocurile Olimpice.

Cu un punctaj de 159.497, Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda vor concura pe 30 iulie alături de cele mai bune gimnaste din lume. În concursul pe echipe, România a fost devansată de echipa Marii Britanii, care a obținut 160,830 puncte.

Tricolorele au evoluat în prima subdiviziune și au trăit emoții intense de-a lungul întregii zile, până la finalul evoluțiilor din celelalte subdiviziuni, pentru a vedea clasamentul final, întrucât numai primele opt echipe se calificau în finală.

Spre bucuria sportivelor și a tuturor românilor, gimnastele din țara noastră au reușit să se califice în finală. Aflate la prima lor experiență olimpică, gimnastele din România compun, totodată, cea mai tânără echipă de gimnastică la JO 2024.

Celelalte finaliste sunt: Statele Unite (172,296 puncte), Italia (166,861), China (166,628), Brazilia (166,499), Japonia (162,196), Canada (161,563) și Marea Britanie (160,830).

Sabrina Maneca-Voinea a obținut cele mai mari punctaje ale României la bârnă (14.000) și la sol (13.800), asigurându-și prezența în finalele pe aparate.

De asemenea, și Ana Maria Bărbosu va concura în finalele la individual și la sol, iar Amalia Ghigoarță la individual.

Finala feminină pe echipe va avea loc marți, 30 iulie, iar cea la individual compus este programată pe 1 august. Pe 5 august se vor desfășura finalele la bârnă și sol.

Ultima finală în care echipa feminină a României a fost la Jocurile Olimpice este ediția din 2012, la Londra, unde a obținut medaliile de bronz.

Luptă acerbă cu incredibila Simone Biles

Gimnastele americane Simone Biles și Sunisa Lee vor reprezenta Statele Unite ale Americii în finala individuală de la Jocurile Olimpice.

Biles, cvintuplă medaliată la Rio în 2016 și Lee, cvintuplă medaliată la Tokyo (2021), vor evolua joi, 1 august, marcând o premieră: va fi prima dată când cele două campioane olimpice la individual compus vor concura una împotriva celeilalte într-o finală olimpică.


Duminică, Biles și Lee au terminat probele de calificare pe primul și, respectiv, pe al treilea loc. Biles a terminat cu 59.566, în timp ce Lee a terminat cu punctajul de 56.132.

Simone Biles a arătat o evoluție incredibilă, în ciuda faptului că s-a confruntat cu o problemă la nivelul gambei. În timpul încălzirii de 30 de secunde a lui Biles, înaintea probei la sol, ea a fost văzută spunându-i antrenoarei sale: „O, nu e bine”. Totuși, durerea nu a descurajat-o pe Biles, considerată cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor.

Antrenoarea americancei, Cecile Landi, a spus că gimnasta „a simțit „puțină durere în gambe” în timp ce se încălzea. Landi a spus că nu există vreo șansă ca Biles să se retragă de la vreo competiție, declarând că nu este îngrijorată de performanța ei în viitor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel