UEFA Europa League Gigi Mustață, primele declarații despre armele găsite asupra suporterilor FCSB

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FCSB întâlnește în deplasare echipa PAOK Salonic, joi seară, 3 octombrie, în a doua etapă din competiția Europa League. Meciul este programat la ora 22:00.



Suporterii „roș-albaștrilor” au întâmpinat dificultăți la vamă, acolo unde opt fani ai FCSB au fost arestați după ce asupra lor s-au găsit obiecte contondente.

Controalele forțelor de ordine la granița cu Grecia au fost aspre și foarte amănunțite, astfel că suporterii au fost supuși unor măsuri de securitate complexe. Gigi Mustață, liderul galeriei FCSB-ului, a explicat întreg contextul în care se află suporterii echipei din România. El a confirmat, într-adevăr, că unii fani au fost reținuți din cauza faptului că aveau asupra lor arme albe, nepermise, în mod evident, la un asemenea eveniment.

Mustață: „În mașină fiecare are câte un telescopic, o bâtă, cum e la noi în România”

„Avem cu toții emoții. Important este ca echipa noastră să joace bine și să scoată măcar un rezultat de egalitate la PAOK. De obicei țin cu ei din Grecia, dar azi clar sunt stelist.

Au fost și sunt niște probleme… nu poți cumpăra bilete. Nu știu foarte bine, am înțeles că persoanele respective vor intra în posesia biletelor. Am avut control la vamă. Aici sunt niște restricții.

Am înțeles că acum două luni s-a întâmplat ceva între suporteri și forțele de ordine, două persoane au murit… De atunci restricționează foarte puternic.

În mașină fiecare are câte un telescopic, o bâtă, cum e la noi în România. Mâine la ora 11 o să le deadrumul… Când scrieți despre arme, spuneți concret.

Când vorbim de arme, nu vorbim de cuțit, bâtă, vorbim de arme de foc. I-a găsit cu două telescopice, cu briceag, ei au plecat cu o zi înainte, le aveau ca să taie o pâine, ce aveau la ei...”, a spus Gigi Mustață la vamă, potrivit Fanatik.

 

Sascha Stegemann, la centrul partidei PAOK - FCSB

Germanul Sascha Stegemann va arbitra meciul dintre PAOK Salonic și FCSB, de pe stadionul Toumba. Arbitri asistenți au fost nominalizați Marco Achmueller și Christof Guensch, iar al patrulea oficial va fi Martin Petersen.

Arbitru video va fi Pascal Muller, iar arbitru asistent video va fi Katrin Rafalski, toți din Germania.

FCSB a debutat cu o victorie, 4-1 acasă cu letonii de la RFS, în timp ce PAOK a fost învinsă de Galatasaray cu 3-1, la Istanbul.

O brigadă cu Stegemann, Achmueller și Guensch a condus un meci al echipei FCSB, pe 3 noiembrie 2022, la București, câștigat de West Ham United cu 3-0 în Grupa B a Conference League.

Stegemann (39 ani) a condus pe 11 august 2022 și meciul Djurgaardens IF - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1, din manșa secundă a turului al treilea preliminar al Europa Conference League.

De asemenea, el a arbitrat naționala de fotbal a României în meciul câștigat de Bosnia-Herțegovina, cu scorul de 1-0 (0-0), în data de 7 iunie 2022, pe stadionul Bilino polje din Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Națiunilor.

Programul complet al „roș-albaștrilor” în Europa League

FCSB - FC RFS, 26 septembrie, ora 22:00 - Arena Națională, scor 4-1

PAOK FC - FCSB, 3 octombrie, ora 22:00

Rangers FC - FCSB, 24 octombrie, ora 22:00

FCSB - FC Midtjylland, 7 noiembrie, ora 19:45 - Arena Națională

FCSB - Olympiacos FC, 28 noiembrie, ora 22:00 - Arena Națională

TSG Hoffenheim - FCSB, 12 decembrie, ora 19:45

Qarabag FK - FCSB, 23 ianuarie 2025, ora 19:45

FCSB - Manchester United, 30 ianuarie 2025, ora 22:00 - Arena Națională

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel