Fotbal Gigi Mulțescu, condus pe ultimul drum de 200 de persoane

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Dinamo București
Facebook Dinamo București

Fostul fotbalist și antrenor român a decedat la vârsta de 72 de ani.



Gigi Mulțescu, condus pe ultimul drum

Fostul fotbalist și antrenor Gheorghe Mulțescu, decedat la vârsta de 72 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare, miercuri, la Cimitirul Reînvierea din București, la funeralii participând aproximativ 200 de persoane, printre care oameni de fotbal, tehnicieni, jucători, dar și suporteri ai echipei Dinamo.

Din partea grupării alb-roșii l-au condus pe ultimul drum antrenorul croat Zeljko Kopic, secundul Florentin Petre, jucătorii Ahmed Bani și Costin Amzăr. De asemenea, dintre foștii jucători dinamoviști au fost prezenți Dorin Mateuț, Ion Pîrcălab, Daniel Timofte, Cornel Țălnar și Vlad Munteanu.

Foștii fotbaliști Costin Curelea, Cristian Irimia, Ionuț Mazilu, Raul Ciupe, Răzvan Farmache și Alin Rațiu i-au adus un ultim omagiu fostului lor antrenor de la Sportul Studențesc.

La capela din cadrul Cimitirului Reînvierea, unde a avut loc slujba de înmormântare, au venit și au depus coroane de flori Mihai Stoica și Valeriu Argăseală din partea clubului FCSB, Mihai Stoichiță din partea Federației Române de Fotbal, dar și cluburile CS Dinamo, Petrolul Ploiești și Sportul Studențesc.

La ieșirea din capelă, sicriul acoperit cu drapelul României a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenți.

Garda de onoare a Jandarmeriei Române a prezentat onorul și a executat trei salve de artilerie în cadrul funeraliilor fostului fotbalist, care a avut gradul de locotenent colonel în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Trupul neînsuflețit al fostului jucător și antrenor a fost depus, luni, la Muzeul Dinamo, din curtea complexului sportiv, iar marți convoiul funerar a făcut în semn de omagiu o tură a stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare pentru ca apoi să îndrepte spre capela din cadrul Cimitirului Reînvierea din Capitală.

Fostul fotbalist și antrenor Gheorghe Mulțescu a încetat din viață, duminică, la vârsta de 72 de ani.

Mulțescu, care a evoluat ca mijlocaș, și-a început cariera la Steaua, după care a jucat la Jiul Petroșani, Dinamo București, iar în finalul carierei a trecut pe la Autobuzul București, UTA Arad, Rapid București și Poiana Câmpina, la care a fost antrenor-jucător.

A pregătit în cariera sa echipe ca Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studențesc, Astra Ploiești, Gaziantepspor, Politehnica Timișoara, Petrolul Ploiești, Jiul Petroșani, FC Brașov, FC Vaslui, Kahramanmarașspor, Universitatea Cluj, Progresul București, Ceahlăul Piatra Neamț, Al Taawon, Delta Tulcea, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, Al Ettifaq, FC Voluntari, Universitatea Craiova.

A câștigat trei titluri de campion al României cu Dinamo și trei Cupe ale României, una cu Jiul Petroșani și două cu Dinamo, toate ca jucător.

Gigi Mulțescu a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naționale a României, în perioada 1974-1983, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel