Superliga Romaniei Gigi Becali îi ia apărarea lui Dorinel Munteanu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul Dorinel Munteanu este susținut de finanțatorul Gigi Becali.



Tehnicianul oțelarilor a avut o ieșire nervoasă la adresa fundașului dreapta David Maftei în remiza cu Dinamo, scor 1-1, de la Galați. Acesta l-a tras pe fotbalist de guler pentru a-l face atent, după ce elevul său părea că îi ignoră indicațiile. După meci, s-a creat o controversă care a împărțit lumea fotbalului în două tabere: cei care l-au criticat pe antrenor, respectiv cei care l-au susținut pe acesta.

Gigi Becali s-a pronunțat în privința acestui caz, sprijinindu-l pe Dorinel Munteanu. Finanțatorul celor de la FCSB a spus că jucătorul a meritat să fie atenționat de antrenor, mai ales că tehnicianul dunărenilor l-a tras de tricou și nu i-a adresat injurii sau alte corecții mai dure.

Becali: „Taică-su' probabil a zis: 'Foarte bine i-ați făcut, domnul Dorinel!'”

„Bine, mă, voi spuneți acuma... cu mentalitatea asta, cu progresismul ăsta... Și ce i-a făcut, mă?! E copilul lui, are 18 ani - 20 de ani, un copil, ce i-a făcut? I-a dat vreun pumn? I-a spart nasu'? I-a rupt urechea? L-a tras de tricou părintește! Cum îl tragi pe-un copil de-ai tăi! Ce mare lucru i-a făcut?! Vai, dar ce nenorocire, ce jignire! Ce a făcut?!

E adevărat, că nu e un gest extraordinar, de apreciat. Dar nici așa, că vai, ce mare nenorocire! Ce mare nenorocire? Dacă ar fi făcut un antrenor de-ai mei, dar ca Dorinel Munteanu, nu ca oricine... trebuie să iei totul în context... nu este un antrenor care a venit acum în România.

Este Dorinel Munteanu care a jucat pentru România, care a demonstrat ca jucător, care acum are echipa asta care este a lui, e creația lui! Să facă cineva ce a făcut Dorinel Munteanu din Galațiul ăsta!

A jucat cu Rapid, ai văzut ce pasa? Ce pase, ce combinații... Dacă era la un jucător de 30 de ani, da! (n.r. să îl tragă de guler), dar e un copil, poate-i prinde bine asta! Așa e modul lui de a educa, nu i-a tăiat capul, nu l-a înjurat, nu i-a rupt urechea, nu l-a făcut de râs, să zicem, în fața familiei. Taică-su' probabil a zis: 'Foarte bine i-ați făcut, domnul Dorinel!'.

Dacă era băiatul meu băiat și făcea antrenorul așa cu el, ziceam să-i facă și mai rău! Așa trebuie! Educație! Eu așa zic. Ce a făcut... că voiam să intru (în direct). Ce i-a făcut, mă?! Zi, zi, ce i-a făcut? Îl trage de tricou!

S-a uitat urât și așa i-a dat o lecție! Că asta îl deranjează pe Dorinel. Mă, tu te uiți la mine urât?! Când îți spune antrenorul ceva și ai 19 ani, tu zici: 'Iartă-mă! Așa o să fac!' Ascultă! Trebuia să-i rupă tricoul, să zică bine că nu i l-a rupt. Mai rău trebuia să-i facă. El știe, Dorinel, cum s-a uitat (Maftei). Uite, l-a sfidat! Păi dacă mă sfidezi... Nu vezi că ei joacă de frică? Trebuie să joci și de frică! La fotbal trebuie să faci toate tertipurile ca să câștigi. Și de frică, și de talent...

Așa, la televizor, toată lumea civilizată... Dar când 'colo... Dar Dan Petrescu? Eu de-aia nu-l iau pe Dan Petrescu, că vorbește urât cu jucătorii. Dar pe Dorinel Munteanu l-aș lua, că nu face asta tot timpul, ci rar.”, a spus Gigi Becali, la Prima Sport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel