Echipa nationala Gigi Becali e sigur: Cu Mircea Lucescu nu o să ne baricadăm. Nu o să joace 5-5-0

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gigi Becali, finanţatorul FCSB, e sigur că naţionala României va juca un fotbal ofensiv cu Mircea Lucescu pe bancă, spre deosebire de perioada în care Edi Iordănescu a fost la cârma primei reprezentative. 



Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani cu echipa naţională, iar obiectivul principal este calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Liga Naţiunilor nu este un obiectiv intermediar, a transmis Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. 

”Mircea Lucescu e Mircea Lucescu. Ce să mai zic? E numărul unu din toate timpurile și cu asta basta. Eu n-am de ce să fiu mai aproape de națională, ce pot să fac? Dacă o să joace un jucător de la FCSB, mă uit. Dacă nu, nu. Ce, vreți să va mint?

Nu mă interesează! Eu am FCSB, am mireasă. Nu îmi mai trebuie altă. N-am pentru ce să mă uit altfel. Dar eu cred că Lucescu o să inventeze ceva. Adică, la experiență și înțelepciunea lui, poate inventa ceva.

Ce-o să inventeze, nici eu nu-mi dau seama, că nu prea are cu ce. A riscat, pentru că a zis măcar s-o continue de aici. Să aibă continuitate de rezultate. A zis că știe să facă, se pricepe. El înseamnă că, dacă a acceptat, știe el ceva, ceea ce noi nu știm. Are el ceva, a văzut ceva.

Ce-i drept e că n-o să ne baricadăm cu Lucescu, el nu joacă 5-5-0 sau 6-4-0. Lucescu va juca fotbal. Că e posibil să aibă și eșecuri, asta e altceva. Știi care-i treaba?

Lucescu, dacă vine, nici măcar eu nu pot să spun că nu l-a luat sau nu l-a băgat el. Nu poate comenta nimeni, să scoată o vorbuliță. Nici măcar Popescu și Hagi. Când e Lucescu antrenor, îți vezi de treaba ta și te uiți”, a spus Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă.

Avertismentul lui Mircea Lucescu pentru tricolori. Ce jucători nu va convoca 

"La naţională sunt jucători care pot creşte foarte mult. Performanţa pe care au făcut-o, prezenţa la Campionatul European, le dă dreptul să creadă că pot ajunge şi la Cupa Mondială, de ce nu? Ar fi o performanţă cu totul deosebită. Nu poţi să faci o naţională puternică fără cluburi puternice. E imposibil. Nu poţi să faci o echipă naţională puternică aducând jucători din toate colţurile lumii. Eu mizez şi sper ca nucleul echipei naţionale să apară în campionatul intern. Şi sper ca el să crească pentru că a început o rivalitate pozitivă în tot campionatul, văd o altă generaţie de conducători de club care îşi doresc performanţă. Nu vreau la echipa naţională jucători care vin doar ca să îşi facă imagine, să vină doar pentru un contract mai bun. Nu, vreau jucători care să vină la naţională pentru performanţă", a menţionat tehnicianul, care a precizat că va lucra la prima reprezentativă cu staff-ul fostului selecţioner Edward Iordănescu.

Mircea Lucescu cere ajutorul fotbalului românesc

Lucescu susţine că tot fotbalul românesc trebuie să îl susţină în ciuda trecutului său dinamovist.

"Nu are nicio legătură filonul meu dinamovist, am plecat de la Dinamo în anii '90... acum sunt antrenorul echipei naţionale şi toată suflarea fotbalului românesc trebuie să fie alături de mine. Rivalitatea Dinamo - Steaua a fost şi este una foarte pozitivă. Rivalităţile împing fothalul înainte. Ce pot să spun, au fost câteva momente în care eu puteam să antrenez Steaua, pentru că am o relaţie foarte bună cu Gigi Becali. Eu nu am ţinut cont, nu m-am ataşat de o singură echipă. Eu am pus mereu pe primul plan fotbalul. Eu pe unde am fost am trecut de la o rivală la alta, aici de la Dinamo la Rapid, în Turcia de la Galatasaray la Beşiktaş, în Ucraina de la Şahtior la Dinamo Kiev, pentru că am considerat că rivalitatea face întotdeauna competiţia să fie mai puternică", a explicat el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel