Echipa nationala Gică Popescu: "Lumea încă ne iubește, fiecare minut pe teren a fost super emoționant"

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sâmbătă seara, Arena Națională a fost scena unui eveniment de neuitat, meciul de retragere al Generației de Aur a fotbalului românesc.



Fostul internațional Gheorghe Popescu a declarat, cu emoție, că lumea încă îi iubește pe el și pe colegii săi, menționând că fiecare minut jucat pe teren a fost super emoționant.

"A fost ceva extraordinar. Când ne-am gândit să facem acest eveniment nu credeam că vom bate recordul de asistență pe Arena Națională. Ne bucură enorm acest lucru, înseamnă că lumea încă ne iubește și că se raportează la performanțele noastre. Fiecare minut pe care l-am jucat azi a fost super emoționant. Oamenii ne-au susținut și am reușit o 'remontada', am întors de la 0-2 la 3-2. Suntem bucuroși că am încheiat acest drum extraordinar numit 'Generația de Aur' cu o victorie", a spus Popescu.

Fostul căpitan a fost impresionat de susținerea publicului: "Publicul a fost impresionant, a venit lume din întreaga țară, am semnat autografe cât n-am semnat în întreaga mea perioadă la națională. A fost o zi memorabilă. Sunt convins că părinții le-au spus copiilor care au fost azi aici despre 'Generația de Aur', despre performanțele pe care le-am obținut și probabil erau curioși să ne vadă la lucru. Din păcate nu mai arătăm ca atunci când jucam. Dar spiritul rămâne, am vrut să câștigăm acest meci și ne-am chinuit pentru că adversarii au avut niște jucători incredibili", a adăugat Gheorghe Popescu.

Echipa României a reușit să învingă o selecționată mondială cu scorul de 3-2 (1-2), stabilind un record de asistență pe Arena Națională, cu 54.967 de spectatori. Golurile României au fost marcate de Basarab Panduru (40), Gheorghe Hagi (63 - penalty) și Constantin Gâlcă (72), în timp ce pentru selecționata mondială au înscris Rivaldo (21) și Goran Pandev (28).

Cea mai mare performanță a echipei naționale de fotbal a României rămâne sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când "tricolorii" au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fața Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2, notează Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel