Superliga Romaniei Gică Hagi îl apără pe Radaslavescu: „La FCSB nu a jucat niciodată pe postul lui, nu știu de ce...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul în vârstă de 19 ani, Eduard Radaslavescu, a fost transferat definitiv la echipa Farului.



Mijlocașul central al celor de la FCSB s-a întors la echipa Farul Constanța, de unde campioana Superligii l-a transferat cu 850.000 de euro. Patronul „roș-albaștrilor”, Gigi Becali, a mărturisit că jucătorul în vârstă de 19 ani a revenit la Farul fără nicio sumă în schimb.

Finanțatorul echipei a decis ca Eduard Radaslavescu să fie propus pentru un împrumut la o altă formație, după evoluția din Supercupa României, scor 3-0, împotriva Corvinului Hunedoara. Fotbalistul a fost schimbat la pauza meciului desfășurat pe stadionul din Ghencea.

Gică Hagi: „Nu i s-a dat posibilitatea să joace prea mult”

Revenit la Farul Constanța, antrenorul Gică Hagi a explicat faptul că jucătorul în vârstă de 19 ani nu a fost utilizat pe postul pe care este obișnuit, oficialii FCSB neoferindu-i șansa de a-și arăta potențialul.

„La FCSB nu a jucat niciodată pe postul lui. Niciodată. El s-a consacrat ca inter. Plus că nu i s-a dat posibilitatea să joace prea mult. Înainte era la loturile naționale și juca în play-off.

Nu știu de ce, nu este treaba mea, eu spun doar ce am văzut de aici, de la Constanța. Încercăm să-l readucem la același nivel, dar va fi o muncă foarte grea. Trebuie să-l ridicăm foarte bine și fizic, și mental, să poate să facă ceea ce făcea când juca la noi.

Din punctul meu de vedere, a plecat pe bani foarte puțini la FCSB, ținând cont de ceea ce reprezenta la acea vreme la loturile naționale și pe piața europeană.

Era cel mai bun optar - decar de la loturile naționale. Sper să poată să revină, dar este nevoie de timp și o să fiu mai tolerant.”, a spus antrenorul Farului, în cadrul unei conferințe de presă.

Radaslavescu, înapoi la Farul

Gruparea condusă de Gheorghe Hagi l-a transferat definitiv pe Eduard Radaslavescu cu un contract valabil pentru următorii trei ani: „Sunt foarte fericit că am revenit acasă. Mă întorc cu gânduri foarte bune, sper să ne îndeplinim toate obiectivele și să fie un an bun. Revin aici după doi ani, multe lucruri s-au schimbat în bine la club. Oricum, acasă e cel mai bine”, a declarat Radaslavescu.

Născut la 30 iulie 2004 la Orșova, Radaslavescu este un produs al Academiei Hagi, el evoluând pentru naționale U16, U17, U18, U19 și U20 ale României.

Mijlocașul a disputat deja 73 de partide la seniori în toate competițiile. Pentru Farul a disputat 26 de partide în perioada octombrie 2021-august 2022. Este campion cu Farul în sezonul 2022-2023 și cu FCSB în 2023-2024. El a câștigat, de asemenea, Supercupa României cu FCSB în 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel