Echipa nationala Gică Hagi, despre o potențială calificare a echipei naționale la Cupa Mondială: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 va fi găzduit de Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.



În calitate de fost „tricolor” al echipei naționale a României, Gică Hagi a afirmat că o calificare a formației actuale de fotbal a României la Cupa Mondială din 2026, ce va fi găzduită de trei state, respectiv Mexic, Canada și Statele Unite ale Americii, ar reprezenta o performanță incredibilă.

Hagi: „Dacă se vor califica va fi o performanță incredibilă și eu cred că se poate”

„Nimic nu este întâmplător în viața asta. Acum ei au o provocare foarte mare, de a se califica la Mondiale. Acum au o experiență mult mai mare față de perioada de dinainte de Europene, grupul există, performanța a fost.

Dar să nu credem că va fi ușor să mergem să ne calificăm. Dacă se vor califica va fi o performanță incredibilă și eu cred că se poate. și la Mondiale, cred eu, că pot face mai multe dacă se califică”, a declarat Hagi, liderul Generației de Aur, care a atins cea mai mare performanță la CM din SUA, din 1994, când a jucat în sferturile de finală.

„Prima oară trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne calificăm. Pentru că vor fi meciuri foarte grele pe care trebuie să le câștigăm pentru a ajunge în America”, a fost sfatul antrenorului român.

Echipa națională de fotbal a României a ajuns la Campionatul European de fotbal găzduit de Germania până în optimile de finală, unde a fost învinsă de selecționata Olandei, scor 3-0. 

De asemenea, Hagi a oferit totodată o serie de declarații privind obiectivele echipei pe care o conduce, înaintea startului noului sezon al Superligii României.

„Suntem la început de drum. Un an nou în care trebuie să facem minim ce am făcut anul trecut, adică să încercăm să intrăm în play-off. Începem cu o mentalitate foarte bună, cu o muncă foarte bună. În perioada de vară lucrurile se mișcă foarte mult, vom vedea apoi ce se întâmplă. Noi vrem să facem un fotbal bun, să ne mulțumim suporterii. Astea sunt în mare lucrurile care ne interesează.”, a spus Gică Hagi.

„Slobozia a construit o echipă bine echilibrată, bună”

Mai avem timp în această perioadă să lucrăm. Sperăm că mâine să arătăm foarte bine. Am lucrat foarte bine chiar și în condiții de căldură, sper ca mâine să facem un meci foarte bun și din prima etapă să încercăm să ne impunem, să avem o mentalitate de învingători. Chiar dacă întâlnim o echipă care abia a promovat, are un antrenor tânăr foarte bun.

Din acest punct de vedere, e o echipă cu care ne va fi greu, dar trebuie să marcăm goluri. Am văzut că și ei au au făcut mișcări, au adus jucători de prima ligă. Cred eu că Slobozia a construit o echipă bine echilibrată, bună. Știu ce joacă, și ofensiv și defensiv. I-am urmărit foarte mult și anul trecut, joacă foarte bine ambele faze, e o echipă greu de desfăcut”, a mai declarat Hagi.

Superliga României va începe mâine, 12 iulie. Farul Constanța va evolua în primul meci al sezonului în fața echipei ce va debuta pentru prima dată în liga 1, Unirea Slobozia, începând cu ora 18:30.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel