UEFA Euro 2024 Gianluigi Donnaruma îşi critică colegii după eliminarea de la EURO 2024

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Italia a fost eliminată de la EURO 2024 de Elveţia, scor final 2-0, după un meci controlat de naţionala antrenată de Murat Yakin. 



Gianluigi Donnaruma, portarul naţionalei Italiei şi al lui PSG, şi-a criticat dur colegii după meci. 

"Nu putem decât să ne prezentăm scuzele în fața fanilor. E inacceptabil, am fost foarte slabi tot meciul. Asta este realitatea. Am jucat teribil de slab în prima parte. Este realitatea, trebuie să o acceptăm.

Doare, doare foarte tare. Ne prezentăm scuzele. Am dezamăgit și Elveția merită să treacă mai departe. Am avut mari probleme pe toată durata jocului, poate mai puțin pe final. Am lăsat prea multe spații, nu am făcut pressing. N-am avut nimic, toate ne-au lipsit”, a declarat Gianluigi Donnarumma, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Elveţia, antrenată de Murat Yakin, a fost mai periculoasă şi a controlat partida cu Squadra Azzura. Remo Freuler a deschis scorul în minutul 37 pentru elveţieni, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0. Imediat după reluare, Vargas a dublat avantajul elveţienilor. 

Italia a avut o ocazie mare în repriza secundă, când Scamacca a lovit bara. Fabian Schar a fost şi el aproape să îşi trimită mingea în propria poartă, dar balonul a lovit bara şi de această dată. În rest italienii nu au reuşit să pună în pericol real poarta lui Sommer. 

Ambele echipe au terminat grupele EURO2024 pe locul secund. Elveţienii s-au impus în grupe în faţa Scoţiei, au terminat la egalitate cu Germania şi Ungaria, în timp ce Italia a câştigat cu Albania, a pierdut cu Spania şi a remizat în ultima secundă cu Croaţia. 

În preliminarii, Elveţia a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele României, echipă contra căreia nu a reuşit să câştige. A fost 2-2 în Elveţia şi 1-0 pentru tricolori la Bucureşti, după golul marcat de Denis Alibec. 

Italia conducea la meciurile directe înaintea acestei partide, cu 3-1. Ultimele două întâlniri dintre cele două naţionale, ambele în 2021, s-au încheiat la egalitate, scor 1-1 şi 0-0. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel