Jocurile Olimpice Gianina Van Groningen, Ionela Cozmiuc, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, declaraţii după medaliile de argint de la JO2024

Data publicării:

România a mai obţinut două medalii de argint la canotaj la JO2024, la dublu vâsle feminin, categoria uşoară, prin Geanina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc, dar şi la dublu rame feminin, prin Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel. 



"A fost o cursă foarte bună, foarte grea. Am lăsat totul pe apă, de la prima până la ultima lovitură. Din păcate, astăzi a fost Marea Britanie mai bună, dar noi suntem foarte fericite pentru rezultatul ăsta. La a treia ediţie olimpică şi ultima pentru această categorie uşoară am luat argintul olimpic şi este un rezultat foarte mare pentru noi şi pentru România. Suntem mândre de rezultatul pe care l-am obţinut, pentru că am dat tot, nu am lăsat nicio rezervă, nicio fărâmă de energie acolo. Şi chiar sunt mândră de ceea ce am reuşit să facem. Pentru noi este un obiectiv îndeplinit este un obiectiv de care suntem amândouă mândre. Pentru că noi am stabilit că trebuie să ne facem cursele noastre cele mai bune şi ce va fi după linia de finiş va fi bonus. Şi asta am şi făcut. Sunt foarte mândră de cursele pe care le-am făcut şi implicit de rezultatul pe care l-am dobândit la final, pentru că este unul muncit. Dar suntem fericite pentru el", a declarat van Groningen.

"Cursele olimpice sunt strălucitoare şi grele ca medalia. După o cursă foarte grea de 2.000 de metri, da suntem cât se poate de bine. Am fost bine, ne-am simţit în formă. Am fost pregătite, dar acum clar suntem obosite. Ne ia răul pe fiecare pe rând. Aşteptăm să ne revenim, să se termine tot şi să mergem în cameră, să vedem totul la rece, pentru că acum totul este foarte cald. Nici nu ştiu cine a venit pe locurile 3, 4, 5, 6. Trebuie să ne liniştim puţin şi fizicul şi psihicul", a completat ea.

Geaninei Van Groningen, dar şi Ionelei Cozmiuc li s-a făcut rău după finală din cauza efortului şi a căldurii. 

"Sunt mândră de acest rezultat. Suntem mândre că suntem pe podiumul olimpic la această competiţie, care are în componenţă pentru ultima dată această categorie. Mi-am dorit foarte mult o medalie şi iată că este la gâtul nostru. Culoarea este mai puţin importantă acum. Pentru noi, acest argint înseamnă foarte mult, e prima şi singura medalie, aşa că ne bucurăm din plin de ea", a declarat Cozmiuc.

"Aşa sunt medaliile olimpice, epuizante. Acum suntem puţin şifonate, dar suntem bine", a spus Cozmiuc.

"Această medalie este un vis" 

Ioana Vrînceanu a fost vizibil emoţionată de cucerirea unei medalii olimpice la Paris. 

"Da, putem să spunem că este un vis împlinit, am muncit mult pentru această medalie. Părea imposibilă acum două luni, dar am avut nişte antrenamente grele pot să spun şi se pare a fost concursul nostru şi am reuşit să câştigăm o medalie", a spus Vrînceanu.

"A fost o cursă bună, nici nu ştiu cum să o descriu acum. Am reuşit să plecăm mai bine ca data trecută şi am reuşit să ne facem treaba noastră, nu a celorlalte echipe şi asta am făcut până la final. Nu am tras în funcţie de celelalte echipe. Nu am stat să ne uităm după ele. Domnul Antonio Colamonici ne-a şi spus să fim calme şi să lăsăm barca să tragă pentru noi. Nu să tragem noi pentru barcă", a mai spus Vrînceanu.

Ioana Vrînceanu a mărturisit că ea şi coechipiera Roxana Anghel au încercat să rămână concentrate după medaliile obţinute joi de canotajul românesc la JO 2024: "După medaliile de ieri atmosfera a rămas la fel, noi am încercat să rămânem concentrate, pentru că ştiam că mai avem treabă, mai avem şi mâine o cursă. I-am felicitat pe toţi cei care au tras, dar am încercat să stăm cât mai departe de ei şi să rămânem concentrate pe ce avem de făcut. Acum trebuie să ne refacem puţin, după care o să ieşim la antrenament cu colegele noastre pentru cursa de mâine (opt plus unu, n. red.). Nu promitem nimic pentru mâine, ne dorim doar să facem o cursă foarte bună să facem cursa noastră. Ne luăm energia din această medalie".

"Eu în primul rând vreau să îi mulţumesc Ioanei, vreau să mulţumesc părinţilor mei, antrenorilor, doamnei Elisabeta Lipă, domnului antrenor Sorin Băhnărel, care a fost foarte aproape de noi, pentru că se văd doar momentele fericite, dar în spate sunt multe momente grele în care nu ne regăsim o lovitură sau nu avem antrenamente bune. Am avut şi certuri, dar domnul Băhnărel a ştiut mereu cum să ne întărească. A ştiut că putem face o echipă bună împreună", a spus, la rândul său, Roxana Anghel.

"Am simţit tribuna de la 1.000 m, la niciun alt concurs nu a fost tribună atât de lungă. De obicei tribuna este pe ultimii 250 m acum de la 1.000 m lumea începea să ţipe să urle, dar nu ne-am lăsat deconcentrate de acest lucru. Am ştiut că pe ultimii metri avem de urcat. Le mulţumim tuturor care au fost alături de noi pentru că la fiecare colţ de tribună era câte un steag al României. Le mulţumim mult pentru că ne susţin indiferent de rezultat. I-am văzut după cursă pentru că în timpul cursei nu scoatem capul din barcă. Chiar dacă Ioana pare că se uită după adversari, este doar felul ei de a atrage", a comentat Anghel.

Roxana Anghel a afirmată că medalia olimpică nu se compară cu nicio altă medalie. "Este un sentiment unic, chiar dacă este argint, am simţit o ca fiind aur şi că am fi cele mai bune din lume", a subliniat ea.

"Anul trecut la Mondiale noi am avut şi nişte probleme medicale, se ştie, şi chiar dacă ne-au bătut acolo noi n-am făcut cea mai bună cursă. Acum am demonstrat că ne-au bătut din noroc cele din Australia", a mai spus Anghel, citată de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel