Jocurile Olimpice Germania vrea să organizeze Jocurile Olimpice. Pentru ce ediție se pregătesc nemții

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice este organizată statul francez, în perioada 26 iulie - 11 august.



Germania dorește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2040

Guvernul federal al Germaniei va aproba miercuri o rezoluție pentru ca un oraș din această țară să aspire la organizarea Jocurilor Olimpice din 2040, a dezvăluit ZDF, al doilea post public german de televiziune.

Potrivit surselor respective, deși ideea inițială a fost să se încerce găzduirea Jocurilor Olimpice din 2036, care coincid cu centenarul primei Olimpiade germane, desfășurate la Berlin, faptul că acestea evocă memoria Germaniei naziste ar fi convins autoritățile politice ale țării să caute „o dată ulterioară”.

ZDF adaugă că în următorul buget vor fi alocate 2,2 milioane de euro pentru procesul de candidatură.

La rândul ei, Confederația sportivă olimpică germană (DOSB) vrea să decidă traseul de urmat pentru pregătirea candidaturii la adunarea sa generală din 7 decembrie.

„Cu siguranță, în prima jumătate a anului 2025 vom explica cine este solicitantul, ce facem și cum vom merge mai departe”, a declarat sâmbătă pentru postul public președintele DOSB, Thomas Weikert.

În luna aprilie, Thomas Weikert și secretarul general al organizației, Torsten Burmester, s-au întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz și cu ministrul de Interne, Nancy Faeser, pentru a căuta un eventual sprijin din partea guvernului, aparent cu un rezultat pozitiv.

ZDF a concluzionat că orașele Berlin, Hamburg, Leipzig și Munchen, împreună cu regiunea Rin-Ruhr și-au exprimat interesul față de eventuale Jocuri Olimpice și Paralimpice în Germania, deși dorința de a avea loc la Berlin figurează chiar și în acordul coaliției partidelor care alcătuiesc guvernul, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel