Tenis Georgia Crăciun a câștigat turneul ITF de la Cluj-Napoca. Competiția de la Arad, câștigată de un francez

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Georgia Andreea Crăciun a reușit să câștige titlul ITF de la Cluj-Napoca, în timp ce competiția ITF de la Arad a fost câștigată de francezul Felix Balshaw.



Georgia Andreea Crăciun a cucerit al 12-lea titlu ITF din carieră

Jucătoarea română de tenis Georgia Andreea Crăciun a câștigat, sâmbătă, titlul la turneul Țiriac Foundation Trophy de la Cluj-Napoca, organizat de CS Winners Tennis Club și dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a surclasat-o în finală pe principala favorită, Carlota Martinez Cirez, cu 6-1, 6-2.

Crăciun (556 WTA) s-a impus în fața jucătoarei spaniole (290 WTA) într-o oră și 22 de minute.

Georgia Crăciun a obținut astfel al 12-lea său titlu ITF din carieră și primul de categoria W35.

La dublu, titlul a fost câștigat de Oana Gavrilă și elvețianca Jenny Duerst, care au dispus în finală de perechea Briana Szabo/Patricia Maria Țig cu 6-1, 6-0.

Turneul ITF de la Arad, câștigat de francezul Felix Balshaw

Tenismenul francez Felix Balshaw a obținut, sâmbătă, primul său titlu ITF din carieră, la turneul Țiriac Foundation Trophy de la Arad (ITF), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari și organizat de CS UTA, după ce l-a învins în finală pe maghiarul Peter Fajta cu 4-6, 7-6 (7/3), 6-3.

Balshaw (18 ani) a câștigat după două ore și 27 de minute, în care a reușit 12 ași, dar a comis și 8 duble greșeli.

La dublu, perechea română Patrick Grigoriu/Daniel Uță a fost învinsă în finală de principalii favoriți, Matteo De Vincentis (Italia)/Milos Karol (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (7/3).

Victor Cornea a pierdut finala de la Dobrici

Perechea româno-turcă Victor Cornea/Ergi Kirkin a fost învinsă de cuplul Alexander Merino (Peru)/Christoph Negritu (Germania), cu 6-4, 6-2, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis challenger de la Dobrici (Bulgaria), dotat cu premii totale de 36.900 de euro.

Cornea și Kirkin, favoriții numărul trei, s-au înclinat după o oră și 17 minute de joc.

Cornea și Kirkin s-au ales cu un cec de 1.090 de euro și 30 puncte ATP la dublu.

 

Lorenzo Sonego, victorie clară în ultimul act la Winston-Salem

Tenismenul italian Lorenzo Sonego a câștigat sâmbătă turneul ATP 250 de la Winston-Salem (Carolina de Nord), după ce a obținut o victorie rapidă în fața americanului Alex Michelsen, 6-0, 6-3, în finala acestei competiții dotate cu premii totale de 779.780 de dolari.

Lorenzo Sonego, locul 58 ATP, favorit numărul 10, a avut nevoie de numai o oră și 4 minute pentru a-l învinge pe Alex Michelsen, locul 52 ATP, cap de serie numărul 11. Italianul, în vârstă de 29 de ani, a câștigat primul său titlu în acest sezon și al patrulea din cariera sa, al doilea pe hard după cel din urmă cu doi ani de la Metz (Franța).

Michelsen a împlinit duminică 20 de ani.

În primul tur la US Open, Sonego va întâlni un alt american, Tommy Paul. Italianul nu a trecut niciodată de turul al doilea la Flushing Meadows în șase participări în proba de simplu, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel