Fotbal international George Ogăraru l-a antrenat pe Mathijs de Ligt la Ajax. "Nu avea cum să nu ajungă în top"

Data publicării:
Facebook Mathijs de Ligt
Facebook Mathijs de Ligt

George Ogăraru, fostul fundaş al Stelei Bucureşti şi al lui Ajax Amsterdam, l-a antrenat la U18 pe fundaşul olandez Mathijs de Ligt, actualmente la Bayern Munchen. 



"Sunt copii care, indiferent ce s-ar întâmpla în jurul lor, nu sunt afectaţi. Spre exemplu. Mathijs de Ligt. A fost în grupa de U18 pe care am antrenat-o la Ajax, alături de Frenkie de Jong, Van de Beek, Mazraoui. Dar despre el ştiam că nu are cum să nu ajungă în vârf. Şi orice altceva şi-ar fi ales să facă, ar fi ajuns la maximum de performanţă, că era banking sau alt sport. Pentru că el dedica atât de mult timp şi era atât de conştiincios în ce făcea, fotbalului, încât am zis de atunci că nu are cum să nu ajungă mare. 

Mergea la nutriţionist, mergea la videoanalist să îi ceară fostul meci, viitorul meci, imagini cu adversarul, imagini cu el. Mergea la antrenori, venea la mine, la secund, să ceară detalii, cum poate să facă mai bine. Mergea şi îşi vedea meciurile colegilor de la grupele mai mici, unde ar fi trebuit să joace, dar nu juca pentru că era pregătit din punct de vedere fizic pentru un alt nivel. Mânca fotbal pe pâine, era super disciplinat, respectuos. Genul ăsta de copil e clar că nu are cum să nu ajungă top of the top", a declarat George Ogăraru în cadrului emisiunii "Un Podcast la alt nivel"

Mathijs de Ligt s-a accidentat

Echipa de fotbal Bayern Munchen nu va putea conta între patru şi şase săptămâni pe serviciile fundaşului olandez Matthijs de Ligt, care a suferit miercuri o accidentare la genunchi în meciul cu FC Saarbrucken (1-2) din Cupa Germaniei, scrie ziarul Bild, citat de DPA.

De Ligt a suferit o accidentare la ligamentul intern al genunchiului drept, o recidivă la acelaşi genunchi care l-a scos din acţiune o perioadă de trei săptămâni în luna octombrie, după o lovitură primită la un meci cu VfL Bochum.

Este la acelaşi genunchi, la acelaşi cartilaj. Este foarte dureros. Până acum, nu avem un diagnostic, a spus antrenorul Thomas Tuchel, după meciul de cupă.

Bayern are un meci important, sâmbătă, contra Borussiei Dortmund în campionat, iar Tuchel are valid un singur fundaş central, Min-jae Kim. Dayot Upamecano a revenit în această săptămână la antrenamente, dar nu este clar dacă va fi apt de joc contra lui Dortmund.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: ajax fotbal george ogararu mathijs de ligt




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel