Superliga Romaniei Galeria Oțelului Galați acuză din nou Jandarmeria de abuz. Ce mesaj a transmis Peluza Nord Galați

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Peluza Nord Galați acuză Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău de abuzuri asupra suporterilor gălățeni.



„Liber să fiu ultra!”. Peluza Nord Galați acuză jandarmii de la Bacău de abuz

Peluza Nord Galați acuză Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău de abuz. Ultrașii îi acuză pe jandarmi că șase dintre suporterii dunăreni au primit interdicție la meciul dintre Oțelul Galați și Farul Constanța, partidă încheiată cu 0-0 pe terenul Oțelului, din a doua etapă a Superligii.

Suporterii gălățeni spun că motivul interdicției stă pe baza „scandărilor întreprinse cu intensitate mărită deranjând liniștea publică”, în pofida faptului că atât galeria oțelară, cât și galeria constănțeană s-au purtat exemplar, cântând împreună înainte de meci.

„BRIGADA MOBILĂ BACĂU, LIDER INCONTESTABIL LA CAPITOLUL ABUZURI!

După o foarte scurtă perioadă de liniște din partea organelor care ar trebui să ne apere, au început din nou abuzurile din partea nimănui altcuiva decât 'domnilor' jandarmi de la Bacău.

După incidentul neferict unde victime au fost frații de la Ploiești, unde 'bărbații' angajați la jandarmeria din Bacău au făcut unul dintre cele mai mari abuzuri din ultima vreme, fiind victime cu fracturi, dintre care unii băieți au avut nevoie de spitalizare, printre care și minori, pe motiv că s-a aprins o torță în afara stadionului, după finalul meciului.

Am rămas complet uimiți văzând că încep să ne ajungă interdicții de la meciul cu Farul Constanța. În seara cu pricina, am cântat împreună cu băieții din Constanța, ne-am strâns mână, apoi ne-am încurajat echipele fără să fie nici un incident între cele doua peluze.

Dintr-un grup de aproximativ 70 de persoane, organelor competente li s-au părut că 6 dintre ei au scandat la intensitate mai mărită decât restul. Așteptăm un răspuns din partea jandarmeriei Bacău.

Suntem curioși cum au măsurat intensitatea scandărilor și cum au ajuns la concluzia ca respectivii șase băieți au scandat la intensitate mărită față de restul. Motivul interdicției? Deranjarea liniștii publice!? Citez din scrisorile interdicțiilor primite: 'Au scandat la intensitate mărită deranjând liniștea publică.'

Mai nou, în zi de meci nu mai avem voie nici să cântăm în drum spre stadion pentru ca perturbăm liniștea orașului. După ce că ne-au lăsat fără majoritatea drepturilor, mai nou nu mai avem voie nici să mai cântăm, singurul lucru care ne mai rămăsese.

Întreb în numele Peluzei Nord Galați, și nu numai, 'domnilor' jandarmi din Bacău, ce ne mai rămâne de făcut? Ne-ati interzis să dăm culoare pe stadioane, ne interziceți să ne afișăm mesajele la meciuri, acum ne interziceți și să cântăm în zi de meci?

RUȘINE BRIGADA MOBILĂ BACĂU! LIBERI SĂ FIM ULTRA'!”, au transmis membrii Peluzei Nord Galați, pe pagina de Facebook.

Nu este prima dată când există tensiuni între cele două părți, în luna aprilie suporterii gălățeni protestând prin neprezentare la meciul de pe teren propriu cu FC Hermannstadt, din cauza acelorași acuzații.

„Suporterii celor de la Oțelul Galați au intrat într-un scandal cu jandarmii înainte de partida din playout cu Hermanstadt, de pe teren propriu. Peluza Nord a anunțat că nu participă la meciul cu Hermanstadt. PELUZA NORD NU SE VA PREZENTA LA MECIUL CU HERMANNSTADT! Această decizie vine în semn de protest față de nenumăratele abuzuri ale jandarmeriei române, abuzuri în urma cărora peluza noastră este tot mai slabă numeric, interdicțiile venind pe bandă rulantă la adresele noastre, pe motive inventate de domnii comandanți.”, scria Peluza Nord Galați, în luna aprilie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel