Stiri Gabriela Szabo, victorie în instanţă. Primăria Generală trebuie să o reinstaleze în funcţia de director general CSM Bucureşti

Data actualizării: | Data publicării:
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Gabriela Szabo a contestat în instanţă măsura concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti, iar acum anunţă că a obţinut şi victoria. Decizia de astăzi a instanţei este finală. 



"JUSTIȚIA MI-A DAT DREPTATE. NICUSOR DAN A MINŢIT!

Astăzi, instanţa a publicat decizia finală prin care mi se recunoaște nevinovăția și faptul că drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv. În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat și supusă, luni în șir, unui atac calomnios din partea primarului Nicuşor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIȚIA FACE DREPTATE. Decizia instanței confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.

Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptății flagrante care mi s-a facut, deși experiența amară și trăirile negative cauzate de acuzațiile mincinoase și fără temei nu vor putea fi șterse. Am avut încredere că adevărul și integritatea nu pot fi învinse și am luptat pentru asta. Am luptat o luptă, deși nu trebuia să fiu eu în ea. Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane și a demnității", a scris Gabriela Szabo pe pagina sa de Facebook. 

Astfel, conform instanţei, Gabriela Szabo trebuie repusă în funcţie la CSM Bucureşti. 

Ce a decis instanţa

"Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziţia nr. 2176/29.11.2022 emisă de Primarul General al municipiului Bucureşti privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al reclamantei. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii.

Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data încetării raporturilor de muncă şi până la reintegrarea efectivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantei privind daunele morale. Obligă intimaţii pârâţi la plata sumei de 15.000 lei către apelanta reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată, admise în parte. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.10.2024", se arată în decizia instanţei.

Într-un interviu exclusiv pentru DCSport.ro, în toamna anului trecut, Gabriela Szabo anunţase că nu va renunţa la luptă. 

"Experienţa de la CSM a fost una care a adus plus valoare în pregătirea şi evoluţia mea ca om, şi nu pot să aştept cu uşurinţă ca toată munca mea, de peste 30 de ani, să fie călcată în picioare cu atâta uşurinţă, de nişte oameni care şi ei sunt vremelnici în posturile respective", a transmis atunci Gabriela Szabo. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





pixel