Turnee WTA Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal de la Beijing

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Elena Gabriela Ruse a reușit să obțină victoria în ultimul meci din calificări, astfel că a acces pe tabloul principal al turneului WTA 1000 de la Beijing.



Patru românce pe tabloul principal de la Beijing

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reușit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000 de la Beijing (China), dotat cu premii totale de 8.955.610 dolari, marți, după ce a învins-o pe chinezoaica Jia-Jing Lu cu 6-3, 6-1, în ultima rundă a calificărilor.

Ruse (26 ani, 93 WTA) s-a impus în 68 de minute, în care adversara sa nu a reușit să își creeze nicio șansă de break. Ruse și Lu s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2021, la Montpellier (W60), românca impunându-se cu 6-4, 6-2 în primul tur.

Gabriela Ruse și-a asigurat un cec de 23.250 de dolari și 40 de puncte WTA.

Pe tabloul principal de simplu au intrat direct trei românce, Jaqueline Cristian (80 WTA, care va juca în primul tur cu maghiara Anna Bondar, 90 WTA), Irina Begu (103 WTA, care o va avea ca adversară pe chinezoaica Ye-Xin Ma, 224 WTA) și Ana Bogdan (120 WTA, care va primi replica jucătoarei americane Sofia Kenin, 168 WTA).

La turneul din capitala Chinei iau startul multe jucătoare de top, dintre care numărul 2 mondial, belarusa Aryna Sabalenka, respectiv numărul 3 mondial, americanca Jessica Pegula. Alături de acestea, mai evoluează și italianca Jasmine Paolini (5 WTA), americanca Coco Gauff (6 WTA), chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA), americanca Emma Navarro (8 WTA), cehoaica Barbora Krejcikova (WTA), rusoaica Daria Kasatkina (11 WTA), letona Jelena Ostapenko (13 WTA), rusoaica Anna Kalinskaya (14 WTA).

Sabalenka vrea din nou pe prima treaptă a ierarhiei feminine

Aryna Sabalenka a afirmat marți că dorește să încheie cel mai bun sezon al carierei sale printr-o revenire în fotoliul de lider al clasamentului WTA, ocupat în prezent de poloneza Iga Swiatek.

Sabalenka este principala favorită a turneului de la Beijing, care debutează miercuri, în absența lui Swiatek, deținătoarea trofeului, care s-a retras „din motive personale”.

Victorioasă anul acesta la Australian Open și US Open, Aryna Sabalenka poate să facă un salt în clasament și să se apropie de poloneză în cazul unui succes la Beijing, o ambiție pe care nu o ascunde.

„Desigur că unul dintre obiectivele mele este să închei sezonul ca numărul 1 mondial”, a confirmat belarusa, care a câștigat deja Grand Slam-ul de la Melbourne anul trecut.

Sportiva în vârstă de 26 de ani nu vrea însă „să se concentreze pe acest lucru”: „Vreau doar să joc cel mai bun tenis al meu pe teren”, a precizat Salabenka, în timp ce i-au mai rămas „doar trei turnee” de disputat în acest sezon.

Aryna Sabalenka a devenit numărul 1 mondial în septembrie 2023, înainte de a fi detronată de Iga Swiatek.

„A fi numită cea mai bună jucătoare din lume înseamnă mult. E bine să știi că faci lucrurile bine, că toate acele ore de antrenament nu sunt o pierdere de timp”, a mai spus ea.

Sabalenka revine în competiție după victoria din finala US Open împotriva americancei Jessica Pegula, la începutul lunii septembrie, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA





pixel