Turnee WTA Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Seul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva din țara noastră s-a calificat pe tabloul principal, după victoriile obținute în calificări.



Ruse, singura jucătoare din România care participă la Seul

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reușit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Seul, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, duminică, după ce a învins-o pe japoneza Kyoka Okamura cu 6-3, 2-6, 6-2, în ultimul tur al calificărilor.

Ruse (26 ani, 100 WTA) a avut nevoie de două ore și 24 de minute pentru a câștiga meciul cu Okamura (28 ani, 292 WTA), în care a făcut 10 duble greșeli.

Românca și-a asigurat un cec de 9.820 de dolari și 26 de puncte WTA, iar în primul tur va da peste chinezoaica Yue Yuan (25 ani, 38 WTA), a opta favorită.

Ruse va juca și la dublu, făcând pereche cu ucraineanca Marta Kostyuk, scrie Agerpres.

Pe lângă Ruse și Kostyuk, la Seul mai participă și Daria Kasatkina, Liudmila Samsonova, Beatriz Haddad Maia, Diana Shnaider, Yulia Putintseva, Ekaterina Alexandrova, Yue Yuan, Sloane Stephens, Hailey Baptiste, Peyton Stearns, Emma Răducanu, Dayeon Park, Carol Zhao, Heather Watson, Jia-jing Lu, Arantxa Rus, Varvara Lepchenko, Magdalena Frech, Priscilla Hon, Ajla Tomljanovic, Su-Jeong Jang, Amanda Anisimova, Tatjana Maria, Viktoriya Tomova, Veronika Kudermetova, Shuai Zhang.

Lidera mondială Iga Swiatek, noul număr 3 mondial și finalistă la US Open, Jessica Pegula, numărul 4 mondial, Elena Rybakina, respectiv noul număr 8 mondial, Emma Navarro, s-au retras din competiție.

Miriam Bulgaru a câștigat turneul WTA 125 de la București

O zi bună a avut și Miriam Bulgaru (202 WTA), care a câștigat turneul Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (199 WTA, Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

„Ce zi pentru mine, pentru noi. V-am făcut o bucurie, dar și voi mi-ați făcut mie una, venind în număr așa de mare. Am simțit energia spectatorilor, dar și susținerea foștilor și actualilor sportivi, fără de care nu aș fi putut câștiga. Vă mulțumesc tuturor, vă iubesc!”, a afirmat Bulgaru la primirea trofeului, din partea Simonei Halep și a Nadiei Comăneci.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, dar în decisiv a fost echilibru, chiar dacă Bulgaru a început mai bine, cu 2-0. Von Deichmann a revenit și a egalat, dar a fost mereu în urma româncei, care a reușit să încheie cu break.

Von Deichmann s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari și 81 de puncte WTA, iar Bulgaru a fost recompensată cu un cec de 15.000 de dolari și cu 125 de puncte WTA.

Bulgaru a câștigat a treia ediție a turneului de la București, după ce Irina Begu s-a impus la prima ediție (2022), iar australianca Astra Sharma a câștigat anul trecut.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel