Grand Slam Gabriela Ruse, declaraţie surprinzătoare după meciul cu Paula Badosa de la US Open: Nu am ştiut că am minge de meci. Mă simt ca şi cum am câştigat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gabriela Ruse a fost eliminată de la US Open în turul 3 de Paula Badosa, după un meci care a ajuns până în Tiebreak. 



"Sincer, mă simt ca și cum am câștigat acest meci. N-am niciun regret. Am jucat extraordinar și sunt foarte mândră de tot ceea ce am obținut în America. Sigur, îmi pare rău că nu m-am calificat în turul al patrulea, dar cred că am arătat un joc excelent și sunt foarte încrezătoare pentru următoarele turnee.

Am venit din calificări. Clar, nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Am și căzut destul de prost, am jucat cu două adversare aflate într-o formă foarte bună. M-am simțit foarte bine în America, îmi place foarte mult New York, îmi place foarte mult US Open și cred că s-a văzut asta.

Sincer, așa cum am vorbit și cu echipa mea după meci, eu n-am știut că am avut minge de meci. Am fost foarte concentrată pe fiecare minge, să mă bucur de fiecare moment pe teren, iar când arbitra a strigat 5-5 am avut un mic șoc, am realizat că a fost minge de meci. Ea cumva m-a grăbit atunci. S-a văzut experiența pe care o are, dar n-am absolut niciun regret. Cred că este un plus pentru mine", a spus Gabriela Ruse, pentru PRO TV.

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 4-6, 6-1, 7-6 (10/8), vineri, în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, găzduit de arenele Flushing Meadows din New York.

Ruse (26 ani, 122 WTA), venită din calificări, s-a înclinat după două ore şi 32 de minute de joc.

În decisiv, Ruse a ratat o minge de meci, la scorul de 5-4, pierzând în super tiebreak (8-10), după ce Badosa (26 ani, 29 WTA) a câştigat primele patru puncte.

Badosa a încheiat cu 8 aşi şi cu 8 duble greşeli, a avut superioritate la winners (31-29) şi mai puţine erori neforţate (26-41).

Ruse se impusese în singurul ei meci direct cu Badosa de până acum, în februarie 2022, în primul tur la Dubai, cu 6-3, 5-7, 6-4.

Românca, la cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Mare Şlem, rămâne cu un cec de 215.000 de dolari şi 170 de puncte WTA.

La dublu feminin, Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală alături de italianca Angelica Moratelli, după 6-3, 6-4 cu cuplul Petra Martic (Croaţia)/Shelby Rogers (SUA), într-o oră şi 24 de minute.

Jaqueline Cristian şi Angelica Moratelli şi-au asigurat un cec de 63.000 de dolari şi 240 de puncte WTA la dublu, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel