Tenis Fritz îl învinge pe Zverev într-un meci spectaculos de cinci seturi pentru a ajunge în sferturile de finală la Wimbledon /video

Data publicării:
foto: Freepik
foto: Freepik

Taylor Fritz a reușit o revenire spectaculoasă de la două seturi în minus pentru a-l învinge pe germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul patru, cu scorul de 4-6, 6-7(4), 6-4, 7-6(3), 6-3, și a ajuns astfel în sferturile de finală la Wimbledon.



Orice teamă că Zverev ar putea avea probleme după ce și-a accidentat genunchiul stâng în urma unei căzături în runda precedentă a fost rapid spulberată. Zverev a apărut pe terenul central purtând o protecție la picior, dar, având un control deosebit asupra meciului, părea că nimic nu-l poate opri din a ajunge în sfârșit în sferturile de finală ale turneului pe iarbă.

Timp de două seturi și jumătate, serviciul lui Zverev a fost impenetrabil, la fel cum fusese în prima săptămână a campionatului, acumulând 56 de servicii consecutive câștigate pe parcursul a patru meciuri. Finalistul de la Roland Garros părea pregătit să învingă un jucător din top 20 la Wimbledon pentru prima dată, conducând cu două seturi la zero și fiind la egalitate 4-4 în al treilea set.

Dar o dublă greșeală din partea lui Zverev i-a oferit lui Fritz un break neașteptat în game-ul următor și, din acel moment, jocul americanului a prins aripi. Fritz a reușit să returneze toate loviturile germanului și a produs câteva lovituri spectaculoase în setul cinci, lăsându-l pe Zverev șocat și confruntându-se cu înfrângerea.

Aflându-se în fața a două puncte de break la 2-1, Zverev a rămas în joc printr-un schimb brutal și captivant de 21 de lovituri, încheiat cu un forehand feroce.

Lovitură de backhand câștigătoare

Dar peste fileu, Fritz era hotărât să pună totul în joc, inclusiv corpul său de 1,93 metri, pentru a câștiga. Fluturându-și racheta întinsă, americanul a căzut la pământ încercând disperat să returneze forehand-ul lui Zverev.

Dezamăgirea acelei încercări ratate nu a durat mult, deoarece Fritz a reușit break-ul în punctul următor pentru a prelua conducerea cu 3-1 și, din acel moment, Zverev nu a mai avut cale de întoarcere. O lovitură de backhand câștigătoare într-un teren deschis l-a lăsat pe Fritz aruncându-și racheta și ridicând brațele în triumf, în timp ce Zverev a rămas să digere o altă ieșire dezamăgitoare de la Wimbledon.

"A fost uimitor să fac asta pe Terenul Central când ești condus cu două seturi în fața acestei mulțimi. Este un vis", a spus Fritz publicului după ce a învins pentru prima dată un jucător din top 5 la un Grand Slam.

"Mă gândeam doar că este groaznic să joc atât de bine și să pierd în trei seturi. Chiar dacă am pierdut primele două seturi, am crezut cu adevărat că joc bine. Simțeam că e doar o chestiune de câteva puncte aici și acolo și că aș putea să iau totul pas cu pas și să schimb situația", a adăugat capul de serie numărul 13, care îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti în runda următoare.

Cu Tommy Paul calificat, de asemenea, în sferturile de finală, victoria lui Fritz înseamnă că este pentru prima dată din anul 2000 când mai mult de un american ajunge în sferturile de finală la Wimbledon. Deși a luptat de la egal la egal cu Fritz timp de 3 ore și jumătate, în care Zverev a servit frecvent cu viteze de 130 mph, a reușit 19 ași și a produs 55 de lovituri câștigătoare, germanul a dezvăluit că a jucat „pe un picior”.

"Era destul de evident că nu eram 100% astăzi, nu-i așa?" a întrebat Zverev reporterii, înainte de a detalia că o scanare RMN a arătat că avea o ruptură în capsula genunchiului, precum și o contuzie osoasă. "Nu mă mișcam cu adevărat pe parcursul întregului meci. Dacă alergam pentru un dropshot, șchiopătam mai mult decât alergam. Nu au fost cu adevărat schimburi lungi de mingi pentru că nu puteam să joc schimburi lungi. Merită credit pentru că a revenit, dar nu a fost un meci grozav de tenis.”, a mai spus el.

Autorul articolului: Tudor Polojan | Categorie: Tenis





pixel