Din ce în ce mai mulţi antrenori din Liga 1 sunt surprinşi în timpul meciurilor folosind expresii licenţioase la adresa jucătorilor şi arbitrilor.
Aurel Ţicleanu, vicepreşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, spune că totul pleacă de la educaţie şi avertizează că astfel de antrenori nu rămân mult timp în top.
“Există și un cod al antrenorului de bună cuviință, vorba profesurului Ion Voica, cum se comportă antrenorul pe margine reprezintă nivelul său de educație. Adică el ajunge antrenor la o anumită vârstă, 35-36-40 de ani, câte cursuri să faci tu cu el ca să poți să suplinești 40 de ani de viață? Acum asta este cartea de vizită a fiecărui antrenor, dacă vrea să antreneze echipe mari, trebuie să se uite cum se comportă antrenorii mari și cu cât clubul este mai mare, cu atât antrenorul trebuie să reprezinte un nivel de civilizație ridicat.
Dacă ei pot să înțeleagă lucrul ăsta, foarte bine, dacă nu o să se mulțumească… Am văzut antrenori care încep la Liga 1 și se duc ușor la Liga 2, Liga 3, cred că și din cauza acestui lucru pe care l-ați semnalat foarte bine”, a declarat Țicleanu la Sport Total FM.
Un astfel de incident a avut loc la meciul dintre Dinamo şi Oţelul Galaţi, în ultimele etape ale sezonului regulat, pe Arcul de Triumf. Dorinel Munteanu, antrenorul gălăţenilor, l-a jignit pe arbitrul asistent Andrei Constantinescu. La finalul partidei, după ce a fost eliminat, tehnicianul a recunoscut ce i-a spus acestuia.
"I-am spus că este idiot. Am greșit. Este clar că îmi cer scuze. Să mă suspende cât vor dânșii. Nu pot să le dau dreptate. O să mă apăr cum pot.
Cât de puternic sunt eu, bateria mea s-a terminat. Sunt și eu puțin debusolat. Voi rămâne același om. Dinamo a câștigat pe merit, dar mă surprinde tot ce s-a întâmplat înainte de acest meci la clubul meu.
S-a dezvoltat subiectul despre salariul lui Dorinel Munteanu la Galați (n.r. s-a spus că încasează 16.000 de euro pe lună). Eu știu ce fac la Galați. Toată lumea mă apreciază. Nu trăiesc pe banii lor”, a declarat Dorinel Munteanu.