Fotbal Franz Beckenbauer, omagiat prin înălțarea unei statui de aproape trei metri

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Inaugurarea statuii va avea loc, cel mai probabil, într-un an și jumătate, aceasta urmând a fi amplasată lângă cea a golgheterului all-time al celor de Bayern Munchen, Gerd Müller.



Omagiu pentru omul de fotbal supranumit „der Kaiser”

Franz Anton Beckenbauer a fost jucător de fotbal, antrenor și manager. El a fost supranumit der Kaiser datorită stilului său de joc elegant.

Acesta a încetat din viață pe 7 ianuarie, la vârsta de 78 de ani și va avea o statuie din bronz în vârful esplanadei care duce la Allianz Arena, stadionul Bayern Munchen. Anunțul a fost făcut duminică, de către o asociație de suporteri ai clubului bavarez, scrie AFP.


Statuia lui „Kaiser Franz” va avea o înălțime de aproximativ 2,70 metri și va fi montată alături de cea a lui Gerd Müller, golgheterul all-time al lui Bayern Munchen, care a murit pe 15 august 2021 la vârsta de 75 de ani.

„Aceasta trebuie să amintească de poziția importantă, de neuitat, pe care a avut-o 'Kaiser-ul' la Bayern Munchen”, explică Kurt-Landauer Stiftung, o fundație care poartă numele fostului președinte al Bayern, creată în 2017 de suporteri ai clubului.

Asociația a făcut un apel pentru strângerea de fonduri, menționând că proiectul a fost aprobat și de familia lui Franz Beckenbauer. Se preconizează ca inaugurarea să aibă loc peste un an și jumătate.

În prezent, Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei, este pe locul 2 în Bundesliga, fără șanse de a mai cuceri titlul în acest an, dar sperând măcar la poziția de vice-campioană, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel