Jocurile Olimpice Franţa are deja planul de rezervă pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024

Data publicării:
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels

Parisul va fi gazda JO 2024, iar Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, anunţă că sunt deja pregătite mai multe planuri de rezervă pentru ceremonia de deschidere, în cazul unor posibile ameninţări. 



Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a asigurat miercuri că există în mod evident "planuri B" pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de anul viitor, "în cazul unei potenţiale ameninţări", informează AFP.

"Există, evident, planuri B, planuri C etc...." pentru organizarea ceremoniei de deschidere a JO 2024, a asigurat şeful statului, într-o declaraţie acordată postului France5, în timp ce preşedintele partidului Les Republicains, Eric Ciotti, sugerase recent renunţarea la organizarea ceremoniei pe Sena, pentru că securitatea ar putea să nu fie asigurată în zona respectivă.

Acest plan B ar inteveni "în cazul unei potenţiale ameninţări", "dacă aveţi o creştere a tensiunilor internaţionale sau regionale, dacă aveţi o serie de atacuri" ca în noiembrie 2015, a explicat Macron.

"Este un eveniment care va avea loc la cele mai bune standarde de securitate şi suport. Şi aşa prevedem toate scenariile şi ne vom adapta la toate scenariile. Dar asta nu ar trebui să ne împiedice să visăm. Şi am mari speranţe că putem visa până la capăt", a subliniat preşedintele francez.

Problema securităţii în timpul ceremoniei de deschidere a fost relansată de atentatul comis pe 2 decembrie lângă Turnul Eiffel de către un islamist radicalizat, care a ucis un turist germano-filipinez şi a rănit alte două persoane.

Eric Ciotti a considerat la momentul respectiv că acest atac a arătat imensele fragilităţi în ceea ce priveşte securitatea'.

Responsabilii Jocurilor îşi propun să organizeze o ceremonie de deschidere grandioasă, pe 26 iulie la Paris, în cadrul căreia delegaţiile de sportivi vor defila pe fluviul Sena la bordul unor barje, în faţa a sute de mii de spectatori. Spectacolul urmează să fie coordonat de regizorul Thomas Jolly, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel