Fotbal international Fotbalistul englez care a condus un scuter electric fără permis, anchetat de autoritățile din Seul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Poliția din Seul a anunțat că a demarat o anchetă asupra fotbalistului englez în privința conducerii unui scuter electric fără permis.



Fotbalistul englez Jesse Lingard, care joacă la FC Seul, și-a cerut scuze pentru faptul că a condus un scuter electric fără permis în Coreea de Sud, transmite agenția Yonhap.

Într-un clip video postat pe Instagram, marți, fostul internațional englez a recunoscut că a condus un scuter electric luni fără permis și fără cască de protecție, dar a precizat că nu avea cunoștință de legile din Coreea de Sud.

Lingard și-a cerut scuze la câteva ore după ce poliția din Seul a anunțat că a demarat o anchetă legată de presupusa conducere a unui scuter electric fără permis de către fotbalist, care a postat o înregistrare video în care apărea pe mijlocul personal de transport, dar pe care a șters-o ulterior.

„Nu am știut regulile legate de purtarea unei căști sau de nevoia unui permis. În Anglia, și probabil și în Europa, poți lua un scuter electric de pe stradă și îl conduci. Oricine vizitează Coreea de Sud ar trebuie să verifice regulile. Poate fi periculos. Siguranța primează pentru toată lumea. Evident, nu voi mai face așa ceva”, a afirmat Lingard.

Coreea de Sud a impus obligativitatea unui permis de conducere pentru scuterele electrice la începutul acestui an, cei care încalcă această lege fiind amendați cu 100.000 de woni (75,08 dolari), cu o amendă adițională de 20.000 de woni dacă cel vizat nu are cască de protecție.

În septembrie anul trecut, Lingard a primit o amendă de 57.000 de lire sterline și i-a fost suspendat permisul de conducere timp de 18 luni, după ce a fost prins beat la volan. El avea o alcoolemie de două ori mai mare decât limita legală când fusese oprit de poliția din Manchester, două luni mai devreme.

Lingard a semnat pentru FC Seul în februarie, devenind cel mai mare nume care vine în liga de fotbal din Coreea de Sud. El a marcat 4 goluri în 18 meciuri, ratând alte 12 partide din cauza accidentărilor, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel