Superliga Romaniei Fotbalistul celor de la Sepsi OSK, Cosmin Matei, suspendat șase luni pentru dopaj

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cosmin Matei, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) pentru o perioadă de șase luni pentru dopaj.



Cosmin Matei, „victima” unui energizant. Caz asemănător cu Simona Halep

Fotbalistul Cosmin Matei (32 ani) a fost suspendat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) pentru o perioadă de șase luni pentru dopaj. El a anunțat, prin intermediul clubului de fotbal covăsnean, că va face recurs la decizie.

„Jucătorul echipei Sepsi OSK, Cosmin Matei, a primit decizia Comisiei de Audiere a ANAD privind suspendarea sa pentru o perioadă de șase luni din activitatea sportivă”, a scris clubul de fotbal, pe pagina oficială de Facebook.

„Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de AMA/WADA și potrivit cerințelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanța interzisă care a fost găsită în proba mea. Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situația mea a fost înțeleasă.

Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu și totuși primesc această suspendare pentru 6 luni. Nu înțeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate și am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate iar alte flacoane nu conțin substanța interzisă. Toate sigilate dar din loturi diferite. Practic, e după cum ți-e norocul.”, a declarat Matei.

Mijlocașul român a explicat că autoritățile antidoping i-au reproșat că nu a analizat suficient suplimentul folosit: „Mi s-a reproșat în fața Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma. Am explicat și au văzut și dânșii că analiza pentru toate substanțele din lista interzisă ajunge la câteva mii de euro.

Și chiar și așa, dacă ți se confirmă că un supliment nu este contaminat cu nicio substanță din lista interzisă, la următoarea dată când cumperi, te poți trezi că ai nimerit un lot contaminat. Probabil trebuia să fac o analiză de 2.000 de euro la fiecare achiziție a energizantului de 150 lei. Asta este absurd și nu înțeleg cum pot fi găsit eu vinovat.

Este efectiv ceva de care nu poți să te păzești. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătățire a performanțelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant.

Așteptăm motivarea deciziei ca să înțelegem cum au văzut dânșii lucrurile. Nu pot accepta sub nicio formă această suspendare de 6 luni, chiar dacă ea înseamnă, în limbaj popular, 'vinovăție, dar foarte puțină'. Eu sunt vinovat că am avut ghinion. Am văzut și alți sportivi în situația mea și marea majoritate suferim de același lucru, de nenoroc.

În momentul de față avocații mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii și luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluționeze mai repede procedura apelui și mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc”, a mai transmis Matei.

Cosmin Matei a fost testat pozitiv la un test antidoping după meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Craiova, din etapa a 24-a a sezonului trecut al Superligii, scor 3-1 pentru olteni. Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a confirmat testarea pozitivă cu metilhexanamina a fotbalistului Cosmin Matei în luna martie.

Asemenea tenismenei Simona Halep, care a consumat un supliment cu colagen contaminat, și Cosmin Matei a consumat o băutură energizantă în care se afla substanța interzisă.

După o suspendare provizorie, jucătorul a putut juca din nou în primul eșalon de fotbal, după o lună, primul său meci fiind cel dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCSB, scor 2-2.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel