Superliga Romaniei Fotbaliștii străini împiedică jucătorii tineri din România să se dezvolte. Adrian Mutu: „Aducem tot felul de jucători de care nu a auzit nimeni”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul român a explicat că aducerea fotbaliștilor străini în România nu aduce beneficii fotbalului din țara noastră, minimizând șansele tinerilor jucători români de a se dezvolta.



„Briliantul” crede că mulți dintre jucătorii străini care sunt cooptați de cluburile de fotbal din Superliga României nu au valoarea necesară pentru a aduce un plus în fotbalul din țara noastră. Totodată, Mutu crede că titularizarea fotbaliștilor din afara granițelor împiedică dezvoltarea tinerilor fotbaliști români.

„Ne pierdem identitatea”

Totuși, Adrian Mutu a susținut că două echipe de fotbal, respectiv FCSB și Farul, sunt formațiile ce s-au bazat și încă se bazează pe jucătorii români, spunând, totodată, că echipa actuală a Rapidului are în componența sa foarte mulți străini.


„80 la sută din jucătorii străini din România se lasă de fotbal după. Nu au fost acceptați pe nicăieri. Aducem doar ca să aducem. Pentru că nu costă nimic, pentru că vin la 2000 de euro salariu, pentru că vin și pot să-i controlezi mai bine.

După 3-4 ani încep să vorbească. Acum vin jucători de culoare, africani în general, echipa care a câștigat, FCSB, are cei mai mulți români. La fel și Farul acum doi ani. Rapid când a fost cu mine și a ieșit în primele 5 am avut foarte mulți români.

Rapid, acum, a avut cei mai mulți străini. Ți se pare o coincidență? Trebuie făcută o analiză puțin mai complexă. Am avut și străini buni, fotbaliști, avem și acum, chiar Tachtsidis, Rrahmani, și Wesley, Adailton, Eric, am avut și noi.

Sunt 10-15 foarte buni, dar câte mii au fost? Aducem acum tot felul de jucători de care nu a auzit nimeni și nu dăm șansă la un copil de 19 ani. Ies din regula U21. Ne pierdem identitatea”, a spus Adrian Mutu, potrivit iAMsport.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel