Fotbal international Fotbalist sud-coreean, suspendat pe viață pentru pariuri de către oficialii chinezi. El își susține nevinovăția

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jun-ho Son face parte dintre cele 43 de persoane excluse pe viață din fotbal de Federația Chineză.



Mijlocașul sud-coreean Jun-ho Son, suspendat pe viață de Federația Chineză de Fotbal pentru presupusa implicare în pariuri ilegale și meciuri trucate, și-a declarat a nevinovăția, miercuri, acuzând totodată autoritățile chineze de șantaj, transmite AFP.

Internaționalul de 32 de ani, care a evoluat la Shandong Taishan, în Super Liga Chineză (CSL), a revenit în țara natală în martie anul acesta, după ce fusese deținut în China din mai 2023.

Beijingul anunțase atunci că l-a arestat „pentru că era bănuit că ar fi acceptat mită și nu a declarat acest lucru autorităților”, fără a oferi alte detalii.

„Poliția chineză a făcut niște acuzații ridicole”, a declarat Son, în lacrimi, într-o conferință de presă, afirmând că nu a făcut „așa ceva”.

„Nu am luat parte la trucarea meciurilor. Singura dovadă este mărturia falsă făcută sub constrângere. M-au amenințat că îmi arestează soția dacă nu recunosc acuzațiile care îmi sunt aduse și că o vor aduce în același centru de detenție pentru a fi interogată”, a mai spus Son, adăugând că i-au fost arătate fotografii cu copiii săi pe telefon.

„Nu am avut de ales și a trebuit să recunosc acuzațiile pe care nici nu le înțelegeam, doar pentru a reveni cât mai repede alături de familie”, a mai spus Jun-ho Son despre „mărturisirea sa forțată”.

Son a precizat că fusese de acord să nu discute despre experiența sa în timpul detenției din China, ca o condiție a eliberării sale, dar a decis să vorbească după ce a fost suspendat pe viață. Fotbalistul sud-coreean a menționat că nu a fost tratat rău în timpul detenției, dar a descris ca dure condițiile în care a fost încarcerat.

Jun-ho Son face parte dintre cele 43 de persoane excluse pe viață din fotbal de Federația Chineză, marți, dintre care trei foști internaționali chinezi.

În total, 128 de persoane au fost implicate în această anchetă care a durat mai bine de doi ani asupra pariurilor ilegale și a meciurilor trucate din fotbalul chinez, potrivit ministerului chinez al Securității publice, citat de agenția oficială Xinhua.

Mai mulți de zece foști conducători ai Federației Chineze au fost demiși din funcții în urma acestei anchete, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel