Superliga Romaniei Fostul golgheter al lui Dinamo ştie de ce e nevoie pentru ca echipa să crească. Care e jucătorul "esenţial"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dinamo are parte de un start foarte bun de campionat. După victoria cu Universitatea Craiova, Dinamo a ajuns la 12 puncte în 7 etape şi a urcat pe locul al doilea în clasament. 



Dinamo Bucureşti a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă seara, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, într-un meci din etapa a şaptea a Superligii de fotbal.

Dinamo a deschis scorul după numai 30 de secunde, prin Ahmed Bani, după ce iniţial golul fusese anulat pentru ofsaid. Gazdele şi-au dublat avantajul în min. 42, prin Eddy Gnahore (42), dar Universitatea a redus din diferenţă imediat, prin Elvir Koljic (44).

Deşi a jucat în inferioritate numerică în repriza secundă, pe final chiar cu doi oameni, Dinamo a rezistat şi a învins liderul, care a suferit prima înfrângere din acest sezon al Superligii. Francezul Maxime Sivis (58) a fost eliminat direct pentru fault asupra lui Takuto Oshima, iar Josue Homawoo a primit al doilea cartonaş galben în min. 82.

Universitatea a avut o bară, prin Alexandru Mitriţă (16), scrie Agerpres.

Ionel Ganea, fostul atacant al lui Dinamo, a spus unde mai are de lucrat Zeljko Kopic, dar şi care este jucătorul esenţial de la Dinamo. 

"Dinamo are un start foarte bun de campionat și surpriza cea mai mare mi se pare că a fost acum, în ultima etapă, când a câștigat în nouă oameni. 

E o formație solidă, e o echipă mai închegată față de anul trecut. Are și Kopic rolul lui esențial. Joacă ofensiv, au o medie de goluri destul de bună de meci - două goluri pe meci - dar și la ei scârțâie apărarea. Scârțâie bine. Dacă mai lucrează un pic la defensivă, atunci anticipez că va crește echipa. 

Selmani îmi place. În plus, îmi place Gnahore, stă bine în teren, recuperează mult, pasează bine, îți dă siguranță și e bine când ai un astfel de jucător constant într-o echipă. El e esențial la Dinamo", a declarat Ionel Ganea, pentru Sport.ro

Andrei Nicolescu a lămurit situaţia. Cine pleacă de la Dinamo 

”E un moment de care trebuie să ne bucurăm, de care trebuie să ne aducem aminte și în momentele mai puțin bune. Clasamentul e mai puțin important, e intermediar, e important ce construim. Ne luptăm pentru play-off, nu putem spune altceva. Îmi doresc ca atunci când jucăm acasă, Dinamo să primească acel 5%. Mi-aș dori să nu mai joc acasă și să fiu tratat ca o echipă vizitatoare. Dacă pleacă cineva, sunt doar copiii care au nevoie de minute.

Bani joacă constant. Craiova e cea mai puternică echipă cu care am jucat până acum, arată forță. Nu vreau să comentez deciziile de arbitraj. Dacă se juca pe Arena Națională, cred că erau 25.000 de suporteri. Cred că a fost un spectacol agreabil, încercăm să ne organizăm cât mai bine în acest stadion. Cu Domnul Lucescu nu știu dacă a venit special pentru un jucător. Aș fi vrut să fie și Denis în teren”, a declarat Andrei Nicolescu, la finalul partidei.

Zeljko Kopic, reacţie după victoria cu Craiova 

"Băieții au arătat caracter și cred că am meritat cele trei puncte. Am început bine, apoi Craiova a preluat posesia și a controlat meciul. N-a fost ușor. Apoi, a venit primul roșu și am schimbat puțin sistemul, la fel și după al doilea.

Cred că jucătorii mei au arătat cum trebuie să te aperi în inferioritate numerică. Foarte important în derby-uri e să controlezi partea emoțională. Dar încă mai trebuie să ne îmbunătățim la unele aspecte", a declarat Kopic. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel